• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojka sa POLA TERENA: Srbija ide pravo u ARENU

Autor mondo.rs

Izabranice Marine Maljković ostvarile i treći trijumf u grupnoj fazi, čime su izborile direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Mat Jelene Milovanović Bruks, za konačan trijumf!

 Eurobasket žene - Srbija direktno u četvrtfinale Izvor: MN PRESS

Djevojke su uspjele!

U još jednom dramatičnom meču, srpske reprezentativke su ostvarile treću pobjedu u isto toliko mečeva grupne faze Eurobasketa!

Belgija - Srbija 66:70 (15:16, 19:10, 14:16, 18:28)

Kristalna dvorana u Zrenjaninu videla je još jedan borbeni meč izabranica Marine Maljković, a one su kao i protiv Bjelorusije - izborile pobjedu u posljednjim sekundama.

Pri vođstvu Srbije 67:66, borbena Nevena Jovanović otela je devet sekundi prije kraja loptu Belgijankama. Sonja Petrović je zgrabila loptu i iznudila prekršaj na dvije sekunde prije kraja...

Iako je Sonja promašila oba bacanja, Belgijanke su i u preostalom vremenu predale posjed srpskom timu, a Jelena Milovanović Bruks je "ovjerila" pobjedu trojkom sa polovine terena.

Po tome ćemo pamtiti ovaj meč, u kojem su se ekipe čak 16 puta smjenjivale u vođstvu!

Dok su Belgijanke u jednom trenutku vodile i deset poena, srpski tim je maksimalnu prednost "plus 4" potvrdio spektakularnim pogotkom Bruksove uz zvuk sirene, za trijumf i skor 3-0!


Srbija je tako otišla u Štark arenu, najveću dvoranu u zemlji, u kojoj će u četvrtak igrati u četvrtfinalu protiv pobednica duela Letonija - Švedska, dok će Belgijanke u doigravanje za tu fazu Eurobasketa.

BRAVO!

Što se tiče grupe u kojoj je selekcija Srbije, Belgija ide u doigravanje za četvrtfinale, Rusija je i prije večerašnjeg meča bila treća, a Bjelorusija završava učešće na Eurobasketu.

SRBIJA: Bruks 16, Crvendakić 2, Dabović 13, Jovanović 11, Petrović 13, Butulija, Čađo, Milić 5, Miljković 5, Škorić 2, Stanačev, Stanković 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC