• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Đorđević: Kalinić je RAZUMIO zašto ga nema

Autor mondo.rs

"Međutim, njegovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja", kazao je selektor Saša Đorđević koji je time potvrdio da niko nije "precrtan zauvijek".

 Sasa-Djordjevic-Objasnjenje-zasto-na-Mundobasket-ne-ide-Nikola-Kalinic Izvor: MN PRESS

Vijest nedjelje saopštena je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Saša Đorđević odlučio je da na taj način medijima saopšti da je "skratio" spisak za Mundobasket sa 34 košarkaša na "optimalnih" 18, a najveće iznenađenje na njemu svakako je bio izostanak Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića koji su bili važan dio ekipe.

Selektor je odlučio da ih ne vodi na pripreme, izostalo je objašnjenje, zbog čega su, kao što je uvijek normalno na ovim prostorima, počela nagađanja...

U kratkom razgovoru za "Sportski žurnal", Đorđević nije u detalje objašnjavao zašto se ponaosob zahvalio svakom od 16 igrača koji su nestali sa spiska, smatrajući da je pristojno da takve informacije ostanu među njima.

Ono što je naglasio jeste da nije bilo ljutitih reakcija.


"Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas", kazao je Saša Đorđević koji se potom osvrnuo na slučaj Nikole Kalinića.

"Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedjeljak i on je reagovao izuzetno pozitivno i zrelo. Razumio je i shvatio priču zašto ga sada nema. Međutim, njegovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja".

Izvor: MN PRESS

Ovim se naravno neće završiti nagađanja oko statusa Nikole Kalinića, koji se nije oglasio kazavši da samo "nema komentar", dok je nešto opširniji bio Nemanja Nedović.

Bek italijanskog Milana je prihvatio odluku selektora, kazavši da je "razočaran", uz konstataciju da mu je teško palo što je za "precrtavanje" saznao na društvenoj mreži Twitter, iz čega se može protumačiti da ga niko iz KSS nije obavijestio prije objavljivanja spiska.

Njegov slučaj Aleksandar Đorđević nije komentarisao za "Žurnal", potpitanja su izostala iz razloga što se smatralo da ni odgovora neće biti...

A kakav je slučaj sa rekonvalescentima Todorovićem, Mačvanom i Kuzmićem?

"Oni će biti sa nama na pripremama kako bi što prije nakon povreda vratili u formu, što će im i te kako značiti, kako za igre u klubu, tako i u reprezentaciji. Naravno, razmišljali smo i o igračima koji će moći da se odazovu za prozore kvalifikacija za Evrobasket. Najvažnije je sada Svjetsko prvenstvo, ali važno je i ono što će doći poslije toga. Sve radimo planski", naveo je Đorđević koji je ovim praktično potvrdio da mu je ostalo da "precrta" tri imena za konačan spisak.

Izvor: MN PRESS

Htio je posebno da naglasi ovo...

"Spisak i papir ne igraju, važno je ono što pokažemo na terenu. Ne bježimo od borbe za medalju, ali Grci dolaze sa Adetokunbom, Australijanci sa desetoricom NBA igrača, dominantnih u najjačoj ligi, Njemačka koja nas je dva puta dobila imaće Šredera, Klebera, Fojtmana...Španci imaju Marka Gasola i Ibaku, nosioce NBA prstena plus igrače koji su stalno učesnici završnih turnira, a Francuzi su sa De Koloom i najboljim defanzivcem Rudijem Goberom", kazao je Aleksandar Đorđević i potom se osvrnuo na tim Srbije, prije nego što je sve dobilo "alibi" prizvuk:

"Imamo i mi jak tim, ali nas čekaju teške pripreme!", rekao je selektor.

"Moramo biti skromnog ponašanja i najbolje se spremiti. Samo oni koji su osvajali medalje znaju koliko je težak put do njih".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC