• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Zvezdi FALILO, a šta bilo DOBRO u Litvaniji

Autor mondo.rs

Moraće crveno-beli dobro da analiziraju svoju igru u Litvaniji, posebno u drugom poluvremenu.

Sedam dana nije dug period, pa će Vladan Milojević i njegov stručni štab morati da požure sa analizom igre svog tima u iznenađujućem remiju Crvene zvezde i Suduve na startu kvalifikacija za Ligu šampiona (0:0).

Verujemo da su već u avionu za Beograd obavili prve razgovore na temu toga šta bi trebalo promeniti kako bi idućeg utorka (20.45) bila izbegnuta senzacionalna eliminacija od rivala koji je pre samo godinu dana preskočen s pola gasa i ukupnih 5:0.

Daleko od toga da su crveno-beli delovali kritično u prvoj zvaničnoj utakmici za sezonu 2018/19, ali očekivalo se posle bledih partija u finišu prošle sezone da će se trgnuti i rutinski slaviti u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Makar jednim golom...

DEŽA VI Zvezde, opet nula - MORA bolje!

"Nemamo rezultat kom smo se nadali, jer smo želeli pobedu, ali nadam se da ćemo do nje doći na našem stadionu. Nismo odigrali lošu utakmicu, dobro smo ušli i u prvih 15-20 minuta imali dosta prilika, nažalost nismo ih iskoristili", konstatovao je Dušan Jovančić posle duela na "Arvi areni".


Šta je to što su crveno-beli morali bolje?

- Ofanzivni prekidi: čak 11 kornera izvela je Zvezda, ali samo jednom je - posle Benovog šuta - ozbiljno zapretila. Slobodni udarci, takođe, nisu predstavljali opasnost po protivnički gol.

- Prodornost po bokovima: Marko Marin se više uvlačio u sredinu i terao Mirka Ivanića napred uz Boaćija (gde se uopšte nije znalazio), nego što je igrao levo krilo i probijao protivničku odbranu uz aut-liniju, dok je Ben na suprotnoj strani bio gotovo neprimetan. Rodić i Gobeljić su imali nekoliko dobrih istrčavanja, međutim, bez adekvatnog centaršuta koji bi izazvao kapitulaciju Suduvine odbrane.

- Brža organizacija napada: u nekoliko navrata nedostajalo je daha crveno-belima da organizuju kontranapad opasan po gol rivala. Povremeno kao da su igrali "u leru" umesto "u punoj brzini". To bi moglo da se opravda "teškim nogama" po izlasku iz pripremnog perioda, ali ako je ambicija plasman u Ligu šampiona, ekipa poput Suduve trebalo bi da bude dobijena i sa mnogo manje uloženog truda nego za neke ozbiljnije rivale.

- Realizacija: Ričmond Boaći je bio gotovo neupotrebljiv, a on je taj od kog se očekuju golovi. Poslednje je dao još 7. i 13. aprila (po dva Proleteru i Radničkom). Imali su crveno-beli čak 17 šuteva, ali samo pet u okvir gola. Nijedan u mrežu. Pokušao je Milojević da prodrma tim uvođenjem Pavkova, potom i Vukanovića, ali malo toga se promenilo.

"Igrali su gusto pozadi, a tada je teško ući u šesnaesterac pa smo pokušavali udarcima iz daljine. Nažalost, nismo pogodili. Nadam se da će biti bolje u revanšu", priželjkuje Jovančić.

Šta je to što zaslužuje pohvale?

- Prvo poluvreme: Odlično su igrači srpskog šampiona ušli u utakmicu, brzo stvorili nekoliko šansi, ali kako je vreme odmicalo, a pogotka nije bilo, gubili su konce i koncentraciju, a uvlačila se nervoza. Iskoristili su to domaćini da u drugom poluvremenu budu čak i opasniji.

- Milan Borjan: Iako je odradio tek nekoliko treniga sa ekipom ovog leta, bio je potpuno spreman i na visokom nivou. Odluka da trener golmana Dušan Gašić bude neko vreme uz njega dok je sa reprezentacijom Kanade na Gold kupu pokazala se kao odlična. Mnogo puta do sada Borjan je bio junak Zvezdinih utakmica, pa tako i ovaj put kada je svojim intervencijama sprečio veliko iznenađenje.

- Milan Rodić: Pomalo odsutno i nezainteresovano delovao je levi bek proletos, ali čini se da je "budan" ušao u novu sezonu. Učestvovao je u napadačkim akcijama, povremeno vrlo lepo kombinovao sa Marinom, ali kao da mu nedostaje još malo samopouzdanja u poslednjoj trećini da bi konkretnim pasom spojio nekog od saigrača sa golom.

Šta je to što bi crveno-beli mogli da promene za revanš?

- Tomane umesto Boaćija: Ukoliko je zaista fizički spreman, kao što je sam rekao na promociji, možda bi šansu od prvog minuta trebalo da dobije Tomane. Portugalac je putovao u Litvaniju, ali se nije našao u protokolu. Činjenice da Boaći nije u formi i da je najavljena skora prodaja Milana Pavkova mogle bi da poguraju Tomanea u startnu postavu već za revanš sa Suduvom.

- Jevtović umesto Bena: Tokom priprema nametnuo se Milan Jevtović, a da bi mogao da ima veću minutažu nego prošle sezone nagoveštava i to što nije prosleđen na pozajmicu ili prodat, o čemu je takođe bilo reči. Hvaljen je za dobar rad, međutim, povreda u poslednjoj proveri pred odlazak iz Antalije usporila je proces napredovanja, mada je rečeno da u Litvaniju nije putovao iz predostrožnosti, pa bi možda idućeg utorka mogao da zaigra. Ben u Marijampolu nije pokazao da je raspoložen ušao u sezonu.

Podsetimo, i u prethodne dve sezone pod vođstvom Vladana Milojevića crveno-beli nisu ušli sjajno, ali su onda zablistali i plasirali se u Ligu Evrope (čak i prošli grupu) i Ligu šampiona.

Leta 2017. pobeđena je Florijana 3:0 kod kuće, ali je na Malti bilo 3:3, a već u sledećoj utakmici 1:1 sa Irtišom u Kazahstanu, posle čega se "mašina zagrejala".

Leta 2018. odigrano je 0:0 sa letonskim Spartaksom u gostima, baš kao i sada sa Suduvom. Znači li to da ćemo opet gledati Crvenu zvezdu u Ligi šampiona?

Šta vi mislite, mogu li izabranici Vladana Milojevića da ponove taj fenomenalan uspeh?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC