• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pričalo se da će u Zvezdu, on kaže: TEŠKO

Autor mondo.rs

Borbeni srpski košarkaš Stefan Marković, koji se od reprezentacije oprostio 2106. godine, poručuje: "Saletova LUDAČKA energija i svi da budu zdravi - dobitna kombinacija". Posetio basket turnir 3x3 ispred Štark Arene.

 Stefan Marković u KK Crvena zvezda: Teško Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Stefan Marković bi, nema dileme, odlično "legao" timu Aleksandra Đorđevića na predstojećem Mundobasketu u Kini. Ali, oprostio se od nacionalnog tima 2016. godine, što, naravno, ne znači da ne prati i ne navija.

Razumljivo mu je, kaže, što se već pravi euforija, s obzirom na tim koji Srbija ima, ali spušta loptu na zemlju, pokušava da "smiri puls" nacije koja košarku obožava.

"Prvo, želim im da svi budu zdravi. To je najbitnije. Uvek verujem u tim Srbije i njihov sam najvatreniji navijač. Svu sreću im želim. Verujem u Saleta i momke. Košarkaška reprezentacija Srbije na svim velikim takmičenjima teži vrhu i ne vidim razlog da tako ne bude i ovog leta", rekao nam je Marković.

U Srbiji vlada opšta euforija pred start planetarnog šampionata iako je njegov početak zakazan tek za kraj avgusta. Navijači već govore o finalu između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Standardna priča i standardna euforija. Kod nas je uvek euforično stanje kada je u pitanju neki košarkaški događaj, ali mislim da treba ići korak po korak. Treba pustiti momke i Saleta da rade. Ne sumnjam u njih. Imamo i kvalitet i znanje za sam vrh. Mnogo faktora utiče na rezultat, a najviše ono što sam na početku istakao, zdravlje. Nadam se da će biti svi zdravi i da će biti u kompletnom sastavu".

Upitan da izdvoji glavni adut reprezentacije, sjajni plej je istakao:

"Mislim da košarkaški, poslednjih nekoliko godina, imamo i na papiru i po kvalitetu ozbiljne igrače. Nadam se da će momci uspeti da zadrže timski duh koji nas je krasio prethodnih godina i da će uz Saletovu LUDAČKU energiju, sav svoj kvalitet pokazati na terenu", kaže Marković.

Izvor: MONDO/P. Vujić

Sa reprezentativnih, prešli smo na klupske teme. Marković je prethodnu sezonu proveo u Himkiju, a da li će tamo i ostati, još nije odlučeno.

"Zadovoljan sam kako je prošla sezona, ostvarili smo cilj da ponovo igramo u Evroligi. Biće to treća uzastopna godina da smo deo najjačeg klupskog takmičenja. Vrlo je teško kroz VTB ligu da se izbori učešće u Evroligi jer dosta klubova ima velike budžete i visoke ambicije. Za sledeću sezonu se pravi dobar tim, ja sam još u pregovorima sa njima, pa ćemo videti. Nadam se da ćemo se dogovoriti i uspešno završiti razgovore. Voleo bih da nastavim tamo da igram", rekao je Marković.

Tokom juna i jula pojavile su se i informacije da bi Marković mogao karijeru da nastavi u Crvenoj zvezdi. Ali...

"Tako je, pojavile su se informacije, ali to je teško izvodljivo u ovom trenutku. Mislim da od toga nema ništa".

Marković hvali rad beogradskog kluba:

"U Zvezdi rade dobar posao, vratili su se u Evroligu. Želim im svu sreću. Mislim da će naredna sezona u Evroligi biti vrlo interesantna i sigurno još napornija zbog putovanja, ali i protivnika koji se pojačavaju. Za nas igrače će biti teška, ali za navijače sigurno zanimljiva", rekao je Stefan Marković. 

Dok je razgovor vođen, Marković je sve vreme "bacao pogled" na dešavanja na turniru FIBA 3x3 čelendžer. To je je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana u Beogradu biće ukupno odigrano 25 utakmica. Nagradni fond je 40.000 dolara, a TV Arena sport prenosi sve mečeve u subotu i nedelju. Na 2.200 kvadratnih metara pripremljena je vrhunska zabava za posetioce, a ulaz je besplatan.

Izvor: MONDO/J. K.

Marković je uživao u basket čaroliji, otkrio da ima nekoliko prijatelja među igračima koji se ovog vikenda takmiče i dodao:

"Baš mi se dopada kako su teren i tribine uređeni. Iskreno, nikada do sada nisam uživo gledao basket 3x3, već samo na televiziji. Sve izgleda jako lepo i zato sve pohvale za organizatore. Ovakva manifestacija je potrebna Beogradu, naročito ako se uzmu u obzir uspesi koje prave naši basketaši. Dosta poznatih lica vidim, a protiv nekih od ovih momaka sam i igrao, pa je sjajan osećaj videti ih ponovo. Veoma je zanimljiv koncept igranja koji mi se baš dopada", rekao je Marković.

Objasnio je i šta mu se tačno sviđa u basketu 3x3.

"Dosta se razlikuje od košarke koju mi igramo. Ovde je akcenat malo više na snalažljivosti. Treba ti inteligencija da prevariš protivnika, dosta je zanimljivo, dinamično i privlačno za gledanje. Nikada nisam igrao ovaj tip basketa, ali dok sam bio mlađi znao sam sa drugovima da odigram neku utakmicu. Sada sam u ulozi posmatrača, ali moram da istaknem da je basket sve popularniji, ima dosta TV prenosa, pa onda pratim".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC