• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale crta Virtusovu petorku: Stigla i "trojka", još...

Autor mondo.rs

Posle Teodosića i Gejnsa, u Bolonju je došao i jedan od najboljih "univerzalaca" evropske košarke, koji se doduše nije tako pokazao protiv Crvene zvezde i Partizana u Beogradu.

 Saša Đorđević Virtus petorka Izvor: MN PRESS

Posle pozicija "jedan" i "dva", Aleksandar Đorđević rešio je i pitanje startera na "trojci".

U Bolonju je nedugo nakon Miloša Teodosića (32) i Frenka Gejnsa (29) došao i njegov vršnjak i zemljak Kajl Vims iz Tofaša, nakon čega je ostalo da selektor "orlova" reši pojačanja na unutrašnjim pozicijama dok na Kopaoniku priprema reprezentaciju Srbije za predstojeći Mundobasket.

Vims je u palakanestro došao posle tri godine u Turskoj, u kojoj je odigrao dve dobre sezone u Bešiktašu i potom još bolju u Tofašu, gde se potvrdio kao jedan od najboljih "univerzalaca" u evropskoj klupskoj košarci.

Izvor: MN PRESS


Nekadašnji student Univerziteta Misuri nije draftovan posle diplomiranja 2012. godine, pa je karijeru počeo da gradi u Nemačkoj i Francuskoj, gde je promenio četiri kluba za četiri godine. Igrao je po sezonu za Bon i Bajrojt, potom Nanter i Strazbur.

Evroligu je igrao samo u dresu Strazbura, kada je gostovao Crvenoj zvezdi u sezoni 2015/16, a gost Beograda bio je i naredne jeseni kada je sa Bešiktašom igrao protiv Partizana u FIBA ligi šampiona.

U obe utakmice je doživeo poraze, crveno-belima ubacio je četiri, a crno-belima devet poena.

KADA JE TEO IZABRAO VIRTUS: "LETO JE, A MENI HLADNO JE"

Izvor: MN PRESS


"Paladocu", pod čijim svodovima stoji 15 zastava za šampiona Italije, napustili su Kevin Panter (Olimpijakos), Kelvin Martin (Brindisi), Janik Moreira, Toni Tejlor, Alesandro Kapaleti (Torino), Mario Čalmers, Mateo Berti (Montegranara), Amat M'Baje (Karšijaka) i Brajan Kvejl.

Šampion Evrope iz 1998. i 2001. godine, koji je posle duge i mučne finansijske krize započeo povratak u vrh italijanske, potom i evropske košarke, angažovao je ovog leta i Stefana Nikolića iz Udinezea i Đampaola Rikija iz Kremone.

Oni su, međutim, projektovani za uloge rezervista zajedno sa starosedeocima u Đorđevićevom timu, Dejanu Kraviću, Filipu Baldi Rosiju, Pjetru Aradoriju, Alesandru Pajoli i Davidu Kurnohu, što znači da je audicija za popunu startne petorke i dalje otvorena.

Đorđević je tokom sezone 2018/19 prihvatio poziv iz Bolonje da kao legendarni igrač omraženog gradskog rivala Fortituda u nezgodnom trenutku postane prvi trener Virtusa i to u prilično nezgodnom trenutku, kada je bio doveden u pitanje i plasman u plej-of.

"Sale Nacionale" je reagovao osvanjem evropskog trofeja, FIBA lige šampiona, ali u šampionatu nije imao uspeo da preokrene situaciju i uvede Virtus u četvrtfinale, međutim, takav ishod značio je samo još jače ambicije u pripremi sezone 2019/20.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC