• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Borac oštećen u Tuzli? (VIDEO)

Autor mondo.ba

Banjalučki premijerligaš smatra da je oštećen na subotnjem gostovanju u Tuzli.

Fudbaleri banjalučkog Borca, nakon remija sa Željezničarom i pobjede nad Zvijezdom 09, proteklog vikenda su upisali prvi poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

''Crveno-plavi'' su gostovali na stadionu ''Tušanj'' ekipi Tuzla sitija, koja je na ovosezonskom debiju pred domaćom publikom trijumfovala rezultatom 2:1.

Prema navodima kluba iz Platonove ulice, meč na tuzlanskom stadionu obilježilo je nekoliko spornih situacija, koje su, kako tvrde, umnogome uticale na rezultat. Fudbalski klub Borac priložio je par snimaka u kojima su, ističu, oštećeni odlukama arbitara.

Borac tvrdi da je ''zakinut'' već u petom minutu, kada je prilikom kontranapada Stojan Vranješ uposlio Srđana Vujakliju koji je krenuo ka golu Azira Muminovića, ali je, prema mišljenju pomoćnog arbitra Senada Ibrišimbegovića, bio u ofsajd poziciji.

Banjalučki premijerligaš izdvojio je i situaciju iz 20. minuta, kada je, prema njihovom mišljenju, trebalo da bude dosuđen prekršaj nad Ivanom Crnovom na 17-18 metara od gola.

Potom je Borac naveo i detalj iz 43. minuta, kada je lopta nakon jednog centaršuta sa lijeve strane pogodila u kaznenom prostoru Tuzla sitija defanzivca Borislava Terzića u ruku. Smatraju Banjalučani da je tad glavni arbitar Irfan Peljto trebalo da dosudi jedanaesterac za njih.

Na kraju, izdvojena je situacija iz 83. minuta, koja je prethodila pobjedonosnom golu domaće ekipe. U Borcu smatraju da su oštećeni jer je napadač Tuzla sitija uticao na igru, te je, prema njihovom mišljenju, trebalo da bude dosuđen ofsajd, a ne korner, poslijeg kojeg je Tuzla siti stigao do pobjede.

Kakav je vaš stav?

Anketa

Da li je Borac oštećen u Tuzli?

  • Da

    78.5% (84)

  • Ne

    21.5% (23)

Da li je Borac oštećen u Tuzli?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC