• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbuna? Trećepozivci deklasirali NBA igrače SAD!

Autor mondo.rs

Izabranici Grega Popovića "isprašeni" od strane manje poznatih američkih igrača, od kojih su neki nastupali u kvalifikacijama za Mundobasket.

"Ostatak svijeta" dobio je u noći između srijede i četvrtka još jedan razlog da vjeruje kako će pobjeda nad SAD, aktuelnim svjetskim i olimpijskim šampionom, ovog ljeta biti sasvim dostižan cilj.

Kandidati za nastup na Mundobasketu, pod vođstvom starog trenerskog vuka Grega Popovića, u Los Anđelesu su odigrali jednu četvrtinu po FIBA pravilima protiv sparing partnera na čelu sa Džefom Van Gandijem, koji je sjedio na klupi SAD u kvalifikacijama za Svjetski kup u Kini.

Momci koji mahom igraju u razvojnoj ligi, ili se nalaze na marginama NBA timova, iznenadili su svoje renomirane zemljake, dobrom igrom i ubjedljivom pobjedom - 36:17!

Za Van Gandijev tim igrali su Džastin Anderson (Atlanta), Kris Kioza (Hjuston), Skoti Hopson (Nju Zilend Brejkers), Dakvon Džefris (Orlando), Džon Dženkins (Njujork), Jante Maten (Majami), Ben Mur (San Antonio), Činanu Onuaku (Grinsboro Svorm), Šason Rendl (Vašington), Trevis Trajs (Ostin Spurs), Trevis Ver (Saut Bej Lejkers).

Prvu pravu prijateljsku utakmicu SAD će odigrati protiv Španije u Anahajmu, u noći između petka i subote, a onda se seli u Australiju, gdje će se do selidbe u Kinu dva puta sastati sa "kengurima" i jednom sa Kanadom.

Poslije toga će sigurno biti jasnije da li je ovih "minus 19" za 10 minuta košarke realan prikaz trenutnog kvaliteta i uigranosti američke reprezentacije ili su jednostavno Voker, Mičel, Midlton, Foks, Lopez i ostali bili nespremni (nedovoljno motivisani?) za duel sa momcima koji su ih tokom NBA sezone mijenjali u mečevima kvalifikacija za Mundobasket.

Poslije odustajanja Kajla Laurija i Marvina Beglija, za tim SAD konkuriše 15 igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC