• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''U Kinu u niskom letu, a onda visoko poletjeti!"

Prekaljeni trener vidi "orlove" u krugu favorita na Mundobasketu, uprkos izostanku kapitena Miloša Teodosića, ali i savjetuje da ne smiju da budu euforični.

 Bogdan-Tanjevic-Srbija-bez-euforije-da-igra-na-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS

Bogdan Tanjević svrstao je selekciju Srbije među favorite Mundobasketa u Kini. Istakao je da "orlovi" imaju velike šanse da osvoje medalju, iako će nastupati bez pomoći kapitena Miloša Teodosića.

Nekadašnji selektor Jugoslavije izdvojio je još nekoliko ekipa za koje smatra da mogu daleko da doguraju na Svjetskom prvenstvu. Uz Srbiju tu su i SAD, Španija, Grčka, Francuska i Litvanija.

"Ne vidim Ruse u toj grupi, Kanada i Australija, oni su po kvalitetu u osam najboljih. Sad ne znam kakav je kostur takmičenja, ali to su selekcije koje bi trebalo da budu najveći pretendenti za medalju", rekao je Tanjević.

Tanjević, koji je vodio Tursku do titule prvaka Evrope, smatra da kod izabranika Aleksandra Đorđevića ne smije da bude previše euforije.

"Srbija ne treba da putuje u Kinu sa nekom velikom euforijom, vidim da je i FIBA na svom sajtu proglasila 'orlove' za prvog favorita. Ne treba igračima stavljati preveliki pritisak, opterećenje, kao i selektoru Đorđeviću, već na šampionat treba otići u niskom letu, a onda poslije toga visoko letjeti. U suprotnom može da dođe do razočaranja", poručio je iskusni stručnjak.

On je dodao da se Srbija dobro spremila, uprkos tome što neće u Kini nastupati u najjačem sastavu.

"Rezultati u pripremnom periodu su odlični, dobili su sve utakmice i to jake selekcije, a Litvaniju čak dva puta. Problem izostanka Miloša Teodosića će se sigurno osjetiti u jednom trenutku, ali ne dramatično. Na toj poziciji sjajno igra Vasilije Micić, koji je ove sezone bio jedan od najboljih u Evropi, Stefan Jović je stanadardno dobar, tu je i Bogdan Bogdanović koji može da igra barem 10 minuta na poziciji pleja. Zbog toga mislim da Teovo odsustvo nije veliki hendikep za Srbiju".

Kaže da prednost "orlova" u Kini može da bude to što ekipa igra u istom sastavu već godinama i svi se dobro poznaju.

"Pratim sve igrače, pogledao sam dosta njihovih utakmica, naročito od vremena od kada je Đorđević selektor. Sale je posljednjih godina napravio ekstremno dobre rezultate, drugi na Olimpijskim igrama, drugi u svijetu, a to ti je onda da si najbolji u Evropi. Za poštovanje, nema šta. Ima sistem, zna se ko, šta i kako radi. Jedna homogena selekcija, dobro uigrana ekipa, gdje nema sebičnosti, što je veoma bitno za svaki tim. Uvijek je dobra atmosfera, i to može da bude prednost Srbije. Sve ovo je garancija da može da se napravi dobar rezultat u Kini. A to je borba za medalju, a vidjećemo kog sjaja". 

Tanjević i dalje Amerikance vidi kao prvog favorita za zlato, posebno zbog sjajnog stručnjaka Grega Popovića.

"Da selekciju SAD vodi Leri Braun, onda bi taj tim mogao da se dobije, ovako je tu Greg koji ima jako nezgodan tim, ekstremno pametan. On zna sa igračima, zna da napravi atmosferu, košarkaši ga mnogo vole i poštuju. Njegove izjave su neviđeno pametne, hrabre, i Greg zna da napravi ekipu u pet, a ne u 12 košarkaša. Igrači prate njegovu filozofiju i zato smatram da će Srbiji biti teško da ih dobije, kao i bilo koja druga selekcija iz Evrope", zaključio je Tanjević.

Svjetski kup u Kini počinje 31. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC