• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubjedljiv trijumf BiH, Hurem zadovoljna

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalerke BiH savladale Gruziju sa 7:1, a sljedeći susret igraju 3. septembra na "Koševu" protiv Malte.

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Zenici selekciju Gruzije rezultatom 7:1 u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za žene 2021. godine.

Bosanskohercegovački tim prijeti već u prvim minutama susreta, a do prvog gola na susretu dolaze već u 5. minutu kada Spasojević glavom šalje loptu u gol.

Svega pet minuta kasnije, Melisa Hasanbegović pogađa za 2:0.

Tri minute kasnije, Aleksić šalje loptu ka kapitenki bh. reprezentacije Mileni Nikolić koja pogađa za 3:0.

U 23. minuti Aida Hadžić postiže četvrti gol za selekciju Bosne i Hercegovine. U 43. minutu dosuđen je jedanaesterac za bh. tim, a sa "bijele tačke" za 5:0 pogađa Marija Aleksić.

U drugom poluvremenu još jedan jedanaesterac za bh. tim, a sa 11 metara sigurna je Nikolić.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija izabranica selektorice Samire Hurem. U 81. minuti Sofija Krajšumović pogađa za 7:0.

U 90. minuti susreta, Ane Heminava postiže gol za gostujuću ekipu za konačnih 7:1.

Sljedeći susret bh. reprezentativke igraju 3. septembra protiv Malte na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 17 sati.

Selektor reprezentacije Samira Hurem rekla je kako je zadovoljna pokazanom igrom, te dodala kako su igračice danas pokazale rad, ali i da su padale u određenim momentima.

"Čestitam igračicama, bilo je divno gledati prvih 20 minuta, onda smo opet padali. Dali smo vjerovatno previše golova prerano i rekla sam da ne dopuste da ih protivnik umrtvi. Drago mi je da su nastavljale, iako je bilo i teško vrijeme, a i težak protivnik, sigurno je da pobjeda nama puno znači na početku kvalifikacija", istakla je Hurem.

Istakla je da ju je iznenadio veliki broj pogodaka na današnjem meču.

"Nisam ni ja očekivala ovoliko golova, ali ono što je najbitnije je da je bilo dobrih golova. Golovi su proizvod rada, a bilo je i dobrih grešaka, te se nadam da ćemo ih ispraviti do Malte jer je jači tim. Dugo čekamo rezultat, nekoliko posljednjih utakmica, ne ide nas nešto, a ova pobjeda je došla i nadam se da će i igračicama biti lakše. Moramo biti zadovoljni. Plan je pobjeda, moramo biti bolji u linijama, sigurniji u igri, i ja sam igrala, imaš visok rezultat, pa se opustiš, a to protiv Malte ne smijemo raditi. Imaćemo treninge i radićemo na tome", rekla je Hurem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC