• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Sloga napušta Prvu ligu Srpske

Autor mondo.ba

Prvoligaš iz Gornjeg Crnjelova oglasio se zvaničnim saopštenjem, u kom navodi da neće nastaviti prvenstvo Republike Srpske.

Ono što je od ranije bilo izvjesno, danas je dobilo zvaničnu potvrdu - Sloga iz Gornjeg Crnjelova neće nastaviti takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

U dva do sada odigrana kola, podmlađeni tim Sloge doživio je debakle od Tekstilca (0:8) i Željezničara (0:10), ali će ti rezultati biti izbrisani i prvenstvo će biti nastavljeno sa devet ekipa.

Saopštenje Sloge prenosimo u cjelosti:

"Sloga odlučila!

Napuštamo Prvu ligu Republike Srpske!

Šest godina je fudbalski klub Sloga, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem bio sinonim za jednu zdravu sportsku sredinu i mjesto okupljanja velikog broja mladih ljudi i njihovih porodica.

Ponosni smo što smo učinili da se svi ti mladi momci osjećaju ponosno zbog posla kojim se bave.

Stvorili smo im jedan ambijent u kome su oni mogli da iskažu sav svoj potencijal i da uživaju u onome što najbolje znaju da rade.

Nažalost, u posljednjih par mjeseci novinske stupce punili smo iz dobro poznatog razloga, a to je sukob sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i ljudima koji vode isti.

Potpuno smo sigurni da je krivac upravo na adresi u Banjaluci i da nijednim gestom nismo uslovili takvu situaciju između dva prvenstva.

Pokazali su nam oni da se na njih ne možemo osloniti, a o povjerenju je izlišno govoriti.

Ima nekoliko razloga, a mi ćemo navesti samo neke.

Što se sputavanja naše ekipe u proteklom prvenstvu tiče, mislimo da je apsurdno bilo šta spomenuti. Posredi je bila jedna od najvećih sportskih krađa ikada na ovim prostorima. Na našu sreću, živimo u eri gdje se informacije i multimedijalni sadržaji prenose često i u trenutku, tako da je šira javnost mogla vidjeti kako se nipodaštava naš rad i ulaganja.

Ugovor kojim je na račun našeg kluba trebao biti uplaćen novac za transfer Nemanje Lekanića u fudbalski klub 'Borac' takođe je izigran i stavljen van snage odlukom Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U tom slučaju oštetili su naš klub, ni manje ni više, nego za 20 hiljada konvertibilnih maraka. I u tom slučaju su nam pokazali na koji način funkcioniše jedno 'ozbiljno i dobro vođeno prvenstvo', kako rekoše.

Uvjeravali su nas na početku prvenstva da će sve biti regularno. Zar se to u civilizovanom svijetu ne podrazumijeva? I opet su nas slagali.

Zlatko Krbanjević je čovjek koji je našem klubu i fudbalu Republike Srpske dao mnogo. Kakva poruka se šalje njemu i sličnim ljudima koji svoj pošteno zarađeni novac u inostranstvu žele da ulažu u fudbal ili bilo koju drugu oblast u našoj zemlji?

Naš klub nije privatni, kako mnogi tvrde. Odluku da napustimo prvenstvo tako ni ovaj put nije donio samo predsjednik. Rezultat je to nekoliko sastanaka između uprave, prijatelja kluba i brojnih investitora koji su ove godine trebali biti dio našeg sponzorskog pula.

Da, dobro ste pročitali.

Na našu veliku žalost, fudbalski klub 'Sloga' iz Gornjeg Crnjelova odustaje od takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon godina ljubavi i ogromnih ulaganja, odustajemo.
Ne želimo biti dio ovakvog sistema! Nećemo igrati prvenstvo koje vodi trenutna postava ljudi. Fudbalski savez je trenutno, nažalost, oličenje svih loših stvari koje smo prošle godine osjetili na svojoj koži.

Vjerujemo da će svi istinski ljubitelji fudbala, baš kao i mi, osjetiti jedno veliko razočarenje i tugu. Tako se osjećamo i mi, dok odustajemo od svojih snova. Duboko u sebi nadamo se da je to samo trenutno.

Naš predsjednik, gospodin Krbanjević, je i u ovom teškom trenutku pokazao svoju veličinu. Obećao je da i dalje ostaje predsjednik našeg fudbalskog kluba i da će u nekim novim okolnostima nastaviti tamo gdje je stao. Nije on okrenuo leđa momcima koji su godinama iz njega. Ne odustajemo ni od izgradnje svog stadiona u Crnjelovu, da ne bismo dolazili u situaciju da nas, za šaku novaca, ucjenjuju dojučerašnji prijatelji.

I u godini sputavanja i rezultatskog neuspjeha u prvenstvu, mi smo pisali neke od najsjajnijih stranica u svojoj istoriji. Igrali smo polufinale Kupa Bosne i Hercegovine sa fudbalskim klubom Sarajevo i to je ono što niko ne može da nam uzme. Niko ne može, niti želi, da nam ospori da smo kao jedno malo selo stvorili veliki sportski rivalitet sa fudbalskim klubom 'Borac' iz Banjaluke i bili izuzetno konkurentni u trci za plasman u Premijer ligu.

Časno i pošteno.

Iskoristićemo se ovom prilikom zahvaliti svim ljudima koji su sa nama pisali najljepše stranice u istoriji kluba. Hvala svima Vama koji ste nam slali i koji nam šaljete poruke podrške. Veliku zahvalnost dugujemo i svim medijima koji su sasvim objektivno izvještavali o 'malom sportskom čudu iz Gornjeg Crnjelova, sela u Semberiji'.

Nije ovo konačno zbogom! Na ovu žrtvu smo bili prinuđeni. Nadamo se da će ona biti na dobrobit fudbala i brojnih zaljubljenika u ovu igru u Republici Srpskoj.

S poštovanjem!
Fudbalski klub 'Sloga' Gornje Crnjelovo", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC