• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalić bez Rakitića protiv Slovačke

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Rakitića čeka mogući ostanak u Barseloni, ali i odlazak u Juventus ili PSŽ.

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić uoči današnjeg okupljanja reprezentativaca pred dvije kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbejdžana koje se igraju u gostima najavio je kako je riječ o dvije teške utakmice za "Vatrene".

"Cilj nam je napraviti dobar rezultat za koji nam treba koncentracija, kvalitet, znanje, puno truda i energije da bi se vratili s bodovima sa ova dva teška gostovanja", rekao je selektor hrvatske reprezentacije.

Dalić je izjavio kako je juče obavio razgovor s Ivanom Rakitićem koji, zbog prelaznog roka, nije riješio svoj status u klubu.

"Zaključili smo da on nije spreman ni fokusiran u ovom trenutku na reprezentaciju, da ne može dati svoj maksimum koji je nama potreban u ovom trenutku. Ivan neće doći i umjesto njega smo pozvali Marka Roga", kazao je Dalić.

Rakitića čeka mogući ostanak u Barseloni, ali i odlazak u Juventus ili PSŽ.

Dalić je dodao kako će Mateo Kovačić danas obaviti pregled te kako će njegovo zdravstveno stanje tek nakon pregleda biti poznato, ali kako vjeruje u igrače koji će se sigurno okupiti i u njihov rezultat.

"Ko nije spreman sto posto i ne može dati maksimum za reprezentaciju nije potrebno ni da dolazi”, kazao je Dalić.

"Luka Modrić je naš kapiten i oko njega nisam premišljao", poručio je hrvatski selektor.

Danas će reprezentacija Hrvatske obaviti regeneracijski trening, a za pripreme prije utakmice sa Slovačkom imaju još dva dana, sutra i prekosutra.

"Slovaci su dosta nezgodni, dosta jaka ekipa koja ima kvalitete u veznom redu, tri vrlo kvalitetna igrača koji su njihovi nosioci igre", rekao je Dalić.

Ocijenio je da Slovaci, koji imaju šest bodova, igraju na posjed lopte i na dominaciju, da igraju sa polušpicom Dudom koji je lažna devetka i koji se "prikrada" iz drugog plana.

"Po meni najopasniji igrač je Mak koji igra po lijevoj strani, ulazi unutra, desnom nogom igra u Zenitu", rekao je Dalić.

Istakao je kako Hrvatsku ekipa Slovačke, kao i mnogi, čeka maksimalno motivisana, s punim stadionom i velikom podrškom navijača.

"Taj njihov kvalitet nije dorastao našem ako budemo pravi", poručio je.

Hrvatska reprezentacija igra dvije utakmice kvalifikacija za EURO, najprije gostuje u Slovačkoj 6. septembra, a potom u Azerbejdžanu tri dana kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC