• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Italija je izazov, ali znamo šta želimo

Autor mondo.rs

Selektor Srbije poslije drugog ubedljivog trijumfa na Mundobasketu izjavio da je ekipa spremna za teže i neizvjesnije utakmice, koje dolaze od srijede i okršaja sa "azurima" za prvo mjesto u grupi.

 Mundobasket - Srbija - Filipini 126-67 Aleksandar Đorđević - Italija je izazov, znamo šta želimo Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević je i drugi meč u D grupi Svjetskog kupa završio bez uobičajenog stresa koji donosi vođenje nacionalnog tima.

Srbija je pobijedila Filipine 126:67, bezmalo sa 60 poena razlike, čime je završena nezvanična "faza zagrijavanja" na ovom velikom takmičenju.

"Imali smo dobar pristup, ozbiljan koliko je mogao da bude. Tražili smo to od igrača i to su uradili. Srećan sam zbog toga. Znamo da će treća utakmica u grupi biti najteža, spremamo se za najveću bitku protiv Italije. Znamo šta želimo i šta treba da uradimo, svi su u ritmu, pa i Bjelica koji se vratio, to je dobro za nas", rekao je Đorđević.

Dvije selekcije sastale su se dva puta u pripremnom periodu, tako da su imale prilike da se odlično upoznaju.

Oba meča dobili su "orlovi", ali za razliku od onog u Atini, u Šenjangu prije 10 dana im se desio veliki pad u posljednjoj četvrtini (serija 0:17), pa su slavili tek poslije neizvjesne završnice.

"To je veliki izazov za nas. Poštujemo ih, znamo kako igraju, mnogo bolji su ovdje nego u pripremama, imaju neka važna imena ponovo u timu, to su Galinari i Datome prije svih. Igraju dobru košarku, odlično šutiraju, a prvom četvrtinom protiv Filipina su pokazali da su u formi. Moramo da budemo oprezni i maksimalno motivisani kako bismo ostvarili pobjedu".

Upitan da li ga nešto brine poslije pobjeda u grupi ukupnom razlikom od 105 poena, odgovorio je da nema ničega konkretnog...

"Nećemo više pobjeđivati sa 50 poena razlike, ali moramo da nastavimo da pobjeđujemo. Italijani znaju nas, kao i mi njih i biće to sjajan meč. U nekim grupama se od početka znalo koje dvije ekipe će otići dalje, a ovo je jedna od takvih. Ne znam da li je to dobro za Svjetski kup, kakva je korist nama ili Filipinima od ovakvih mečeva. Nemam briga, pripremam tim za sljedeći okršaj".

Na pitanje u čemu "orlovi" još mogu da budu bolji, prvo se nasmijao.

"U svim aspektima igre. Znamo šta želimo da igramo, znamo u čemu smo dobri. Nekada komplikujemo, a košarka je najljepša kada se igra jednostavno".

Što se tiče Filipina...

"Šta da kažem, težak poraz je uvijek težak. Poštujemo svakog protivnika, igrajući najbolje što možemo. Mislim da su pokazali brzinu, ali im nedostaje kvalitet. U odnosu na evropske ekipe koje igraju jaku fizičku košarku, to je problem".

U finišu je jedan protivnički igrač grubo faulirao Marka Gudurića i izazvao Đorđevićev gnjev.

"Ne volim prljave poteze. Ne volim kada djeluje kao da želite da povrijedite mog igrača, to ne želim u drugoj-trećoj utakmici na takmičenju. Mora da se igra muški, ali uz fer-plej, to tražim od mojih igrača, pa i svih drugih. Tako se ne tretira protivnik", poručio je "Sale Nacionale".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC