• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani vukli i tukli, presudio im sjajni Bogdan

Autor mondo.rs

Nova pobjeda "orlova"... Sa 3-0 u drugu fazu Mundobasketa!

 Srbija Italija 92:77 Mundobasket 2019 UŽIVO Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije ne zna za poraz ni poslije žestokog okršaja sa Italijom, u kome je ulog bilo prvo mjesto u grupi D i bolja pozicija na početku druge faze.

Borbeni, često i preoštri Italijani, bili su "u igri" nešto više od 30 minuta, a onda su potpuno razbijeni, serijom od 20:5, u kojoj je Bogdan Bogdanović postigao 10 od ukupno svog 31 poena, uz izuzetan doprinos u odbrani.

SRBIJA - ITALIJA 92:77 (28:23, 22:19, 20:15, 22:20)

Sjajni srpski bek šutirao je trojke 6/11, zabilježio četiri skoka, pet asistencija i pet ukradenih lopti, za jednu od njegovih najboljih partija otkako je 2013. odigrao prvo veliko takmičenje za "A" selekciju.

Najvažnija je ipak, pobjeda! Treća na Svjetskom kupu, treća nad Italijanima ovog ljeta, računajući i pripreme, ukupno 12. otkako su "orlovi" prije nepunih mjesec dana ugostili Fince u Zrenjaninu.

Ovaj trijumf približava "orlove" četvrtfinalu, praktično već u petak protiv Portorika mogu da obave 99 odsto posla, pa u nedjelju protiv Španije da se bore za prvo mjesto i lakšeg protivnika na startu "nokaut" faze.

BUDI MIRAN, JOKARA!

Fizički slabiji Italijani nemilice su tukli srpske centre, prije svih Jokića i Raduljicu. Najbolji NBA centar prošle sezone, u finišu meča je izgubio živce poslije uzastopnih nastraja Danijela Heketa, pa ga je odgurnuo i dobio nesportsku ličnu grešku.

Italija je vodila samo u dva navrata - 1:0 i 10:8. Bogdanović i Jović trojkama su donijeli prvo opipljivije vođstvo i tokom cijelog prvog poluvremena se prednost vrtila oko 10 poena razlike.

Danilo Galinari je sa tri trojke početkom treće dionice "zakuvao" stvari (55:53), a onda su "orlovi" maksimalno utegli odbranu, a na drugoj strani dolazili do poena preko Miroslava Raduljice, koji je neumorno iznuđivao faulove i pogađao slobodna bacanja - ukupno 12 od 13.

Posljednji put "azuri" su imali priključak u 32. minutu (70:62), a onda se srpskom timu ponovo "otvorio" šut, iz ukradenih lopti išle su kontre i prednost je vrtoglavo rasla, zaključno sa 90:67 u 37. minutu.

Kako drugačije, nego trojkom Bogdanovića?

SRBIJA: Simonović, Bogdanović 31 (trojke 6/11, 4sk, 5as, 5ukr), Bjelica 5 (7sk, 9as, 3izg), Lučić 2, Raduljica 12 (sl. bacanja 12/13), Birčević, Jokić 15 (6sk, 4as, 4izg), Milutinov 4, Micić 6, Gudurić, Jović 11 (trojke 3/5, 6sk, 3as, 3izg), Marjanović 6.

ITALIJA: Dela Vale, Belineli 15 (trojke 3/5, 4as), Đentile 11 (3izg), Biliga, Vitali, Galinari 26 (trojke 35, 8sk), Heket 13 (3sk, 5izg), Filoj, Bruks 2 (3ukr), Tesitori, Abas 5, Datome 5 (4sk, 3as).

TOK UTAKMICE:

Kraj - 92:77!

Srbija ide dalje sa maksimalnim učinkom. U petak protiv Portorika, u nedjelju protiv Španije.

Frka!

90:71 (39. minut) Heket je izbacio Jokića iz takta serijom udaraca po rukama i srpski centar ga je malo grublje odgurnuo. Stvorila se gužva, ali nije eskalirala u veći sukob. Jokić je prošao sa nesportskom ličnom greškom. Sve to u momentu kada je pobjednik odavno odlučen...

Bogdane, šta su ti skrivili Italijani?!

90:67 (37. minut) Šesta trojka Bogdanovića, ukupno 31 poen. Kakva partija srpskog beka! Serija "orlova" 20:5.

Gotovo je!

85:67 (36. minut) Trojka Bjelice, pa zakucavanje Lučića, poslije ukupno pete ukradene lopte Bogdanovića!

Nesportski faul Galinarija

80:65 (34. minut) Grubo po rukama Raduljice, koji "kampuje" na liniji slobodnih bacanja. Zatim i koš Bogdanovića za +15!

Maksimalno vođstvo

76:62 (33. minut) Raduljica je ubacio još tri "penala" (za faul i tehničku Bruksu) i to je najveća prednost Srbije u današnjem meču. Raduljica je dao ukupno 10 poena, sve iz bacanja!

Peta trojka Bogdanovića

73:62 (33. minut) Italijani su počeli četvrtinu serijom od 5:0, a Bogdan je reagovao trojkom i ukradenom loptom.

Lakše se diše - 70:57!

Otkako je Galinari trećom trojkom u ovoj četvrtini smanjio na 55:53, "orlovi" su za šest i po minuta primili samo četiri poena - sve sa linije slobodnih bacanja! U posljednjem napadu pred "mali odmor" konačno se i Bjelica upisao u strijelce.

Raduljica!

64:54 (28. minut) Kapiten "orlova" iznudio je tri faula u reketu i pogodio pet od šest slobodnih bacanja. Uz 4/4 Bogdanovića i odličnu odbranu, Srbija se ponovo na +10.

Odbrana i ofanzivni skok

59:53 (27. minut) To je ono što drži Srbiju, jer u napadu ne prolazi praktično ništa. Dvije kontre su propale zbog problematičnih dodavanja, a Bjelica i dalje ne može ništa da pogodi (0/5 iz igre)... U posljednjih pet i po minuta "orlovi" su poentirali samo iz slobodnih bacanja. Bilo je 54:47 još na isteku 21. minuta.

Galinari "bombarduje"

55:53 (24. minut) Odlično ide lopta u napadu "azura", Galinari je imao i jedan potpuno otvoren šut... Sve to iskoristio je da ubaci tri trojke za tri minuta. Imala je Italija i dva napada za izjednačenje ili prelazak u vođstvo, nije ih iskoristila.

Problem - Bogdanova bacanja

Najbolji strijelac Srbije za sada šutira trojke 4/5, za dva poena 2/7 i što je najnevjerovatnije, slobodna bacanja 1/5.

Navija i Jokan u Kataru

Lista strijelaca

Đorđević je koristio svih 12 igrača, a poentirala su samo šestorica: Bogdanović 15 (dvojke 1/6, trojke 4/5), Jokić 12 (5sk, 3izg), Jović 9 (trojke 3/4), Marjanović 6, Micić 4, Milutinov 4. Bjelica bez poena, ali sa sedam asistencija i pet skokova. Italija: Belineli 11, Galinari 9, Đentile 9, Heket 7, Abas 3, Datome 3.

Poluvrijeme 50:42!

Bogdanović je poslije 0/5 za dva poena konačno pogodio, tako što je prejsekao dodavanje Galinarija i sam završio kontru. Onda lijepo pogađa Heket, Bjelica promašuje sa osam metara i prvo poluvrijeme je završeno.

Jokić vs sudije

48:40 (19. minut) Srpskom centru u kratkom razmaku su dosuđena dva faula u napadu. Fizički slabiji čuvari ponekad "flopuju", ali i Jokić mora da bude obazriviji.

Bogdan + Jović = 7 trojki (iz 9 šuteva)!

44:34 (16. minut) Italijani su prepolovili zaostatak na 39:34, ali su brzo vraćeni na "minus 10".

Jokić režirao 8:0!

39:29 (14. minut) Ekspresno je srpska reprezentacija odgovorila Italijanima. Jokić je sa niskog posta dao koš, pa asistirao Joviću za trojku, a zatim zaustavio Đentilea i otvorio polukontru Bjelica - Bogdanović, koja se završila otvorenim šutom za tri... Bogdanović 4/4 trojke!

Loš period "orlova"

31:29 (12. minut) Italijani su u seriji 6:1, poslije trojki Abasa i Đentilea. Na drugoj strani je Bjelica izgubio loptu (iskliznula mu iz ruku), a Bogdanović iskoristio samo jedno od tri slobodna bacanja.

ZANIMLJIVOST

Kraj prve četvrtine - 28:23

Moglo je i ubjedljivije. Vodili su "orlovi" 28:21 i imali loptu. Bjelica je napravio faul u napadu, Micić nesmotreno faulirao Đentilea, a ovaj tri sekunde prije kraja iskoristio dva bacanja.

Najbolji strijelci: Bogdanović 9, Jokić 6 - Galinari, Belineli, Đentile po 6.

26:19 (9. minut) Dolazi polako do izražaja timska igra "orlova" u napadu i dodavački kvaliteti srpskih igrača. Traže se Jokić i Marjanović, koji u reketu imaju očiglednu fizičku prednost u odnosu na čuvare.

20:14 (8. minut) Jović se trojkom iz lijevog ćoška priključio Bogdanoviću, pa sada Srbija ima šut 4/5.

Bjelica ulazi zbog Galinarija

Danilo Galinari u prvih šest minuta je bio prilično težak zadatak u odbrani za Milutinova i Jokića, tako da je Đorđević odlučio da Jokića pomjeri na "peticu", a Bjelicu uveo umjesto Raduljice. Na terenu je i Simonović umjesto Lučića.

Treća trojka Bogdanovića

13:10 (5. minut) Teška borba, sa mnogo kontakta.

Bogdan 2/2!

Pogađa Bogdanović za tri poena, ali Italijani uzvraćaju - 8:8 za samo dva minuta igre.

Startne petorke

Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević, Milutinov - Heket, Belineli, Galinari, Datome, Biliga. Očigledno je da će selektor "azura" Romeo Saketi igrati prije svega na kartu šuta.

NAJAVA

Srbija (2-0) - Italija (2-0) 13.30 časova!

Lagano su "orlovi" i "azuri" izašli na kraj sa Angolom i Filipinima u prva dva kola, kao da su u pitanju bile pripreme. I za jedne i za druge današnja utakmica predstavlja prvi pravi test na Svjetskom kupu u Kini.

Ulog je veliki - pobjednik će u drugoj grupnoj fazi startovati sa 3-0, a poraženi sa 2-1, budući da se prenose rezultati svih mečeva iz aktuelne grupe.

Sat vremena prije početka utakmice u Fošanu, saznali smo da će Srbiji rival, pored Španije, biti Portoriko, koji je u direktnom okršaju za drugo mjesto bio bolji od Tunisa.

Ako Srbija pobijedi Italiju, igraće u petak protiv Portorika (2-1) i u nedjelju protiv Španije, a ako izgubi, onda će redoslijed biti obrnut. Za plasman u četvrtfinale treba zauzeti jedno od prva dva mjesta u novoformiranoj grupi J u Vuhanu.

Španci (2-0) se danas u 14.30 sastaju sa već eliminisanim Iranom.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Prljava igra Italijana..koju su sudije vecinom tolerisale

Dejo

Hvala RTRS i nasem predsjedniku sto je svima nama u RS. obezbjedio da mozemo da gledamo direktan prenos.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC