• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi pred Jermeniju: Nemamo prava na grešku

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Kompaktna su, agresivna ekipa i neće nam biti lako, ali vjerujem da ćemo pobijediti", rekao je i kapiten bh. tima Edin Džeko.

Uoči nedjeljne utakmice Jermenija - BiH na Republičkom stadionu u Jerevanu iz bh. tabora su najavili da su došli po tri boda. Prema riječima selektora Roberta Prosinečkog svjesni su da su Jermeni izuzetno neugodan rival, ali i da nemaju pravo na grešku do kraja kvalifikacija za EURO 2020.

"U prvom susretu smo pobijedili 2:1, ali i tad su nam Jermeni stvarali probleme kroz polukontre i kontre. Oni to veoma dobro rade. Dobra su reprezentacija što su pokazali u utakmicama protiv Italije i Grčke. Gledali smo ih, a da li će biti kod njih nekih promjena to ćemo vidjeti sutra. Uglavnom pomak u njihovoj igri je evidentan. Mi nemamo više pravo na grešku. Neće biti lagana utakmica za nas, ali smo došli da pobijedimo kako bismo ostali u trci za drugo mjesto", istakao je Prosinečki.

On je pokušao objasniti i šta je uzrok lošijih igara bh. tima u drugom poluvremenu utakmica u aktuelnim kvalifikacijama.

"Kada bi se gledala tabela samo po prvom poluvremenu, stanje bi bilo potpuno drugačije jer smo imali prednost protiv Grčke, a protiv Italije i Finske neriješeno. U prvom poluvremenu smo igrali najbolji fudbal, naročito protiv Grčke, a onda bi uslijedio pad. Ulazili bismo u 'crnu rupu' iz koje ne bismo izašli. Koji su razlozi? Ne bih rekao da su fizički, ali bilo je padova u koncentraciji. Nadam se da ćemo već sutra to ispraviti. Protiv Lihtenštajna smo dali četiri gola u drugom poluvremenu, možda ćemo tako nastaviti", optimista je selektor “zmajeva“.

Edin Džeko je upoznat sa kvalitetnom reprezentacije Jermenije, koju predvodi Henrik Mkitarijan, njegov novi saigrač u Romi.

“S obzirom na to da smo igrali malo kasnije, gledali smo prvo poluvrijeme utakmice u kojoj je Jermenija stvorila mnogo problema Italiji. Bez tog crvenog kartona utakmica bi bila drugačija i teža za Italiju. Jermenija je dobra ekipa koja može da ugrozi protivnika iz kontranapada. Tu nam mogu napraviti dosta problema. Kompaktna su, agresivna ekipa i neće nam biti lako, ali vjerujem da ćemo pobijediti“, rekao je kapiten bh. selekcije Džeko.

Fudbalska reprezentacija BiH u subotu je trenirala na Republičkom stadionu, gdje će u nedjelju od 15 sati po srednjoevropskom vremenu u šestom kolu grupe J odmjeriti snage sa Jermenijom.

Nakon pet odigranih kola u grupi J, stanje na tabeli je sljedeće: Italija 15 bodova, Finska 12, BiH 7, Jermenija 6, Grčka 4, Lihtenštajn 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC