• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobjeda Australije, Francuzi idu na SAD!

Autor mondo.rs

"Stotka" u košu "trikolora", u meču za prvo mjesto u grupi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu Mundobasketa.

Reprezentacija Australije dobro se "iskalila" u onim prijateljskim susretima sa SAD u Melburnu, od kojih je jedan uspjela da dobije.

Na Mundobasketu je slavila u neizvjesnim završnicama oba derbija, prvo protiv Litvanije, zatim i u odlučujućem okršaju druge faze, protiv Francuske - 100:98 (46:46)!

To znači da su "kenguri" sa skorom 5-0 osvojili grupu L i da će se u četvrtfinalu sastati sa Češkom, koja će usljed poraza Brazila od SAD zauzeti drugo mjesto u grupi K.

Pobjednik meča Australija - Češka u polufinalu će na Španiju ili Poljsku, dok će Francuska na Amerikance, a bolji iz tog duela na Srbiju ili Argentinu.

Meč Australija - Francuska bio je neuobičajeno ofanzivan i lišen taktičkih zamki, s obzirom na njegovu važnost.

Ni kada su "trikolori" u trećoj deonici poveli 70:61 - najubjedljivija prednost bilo kog tima na utakmici - to nije bila garancija iole mirne završnice, a i kako bi kada je Australija odmah uzvratila trojkama Džoa Inglsa i Petija Milsa za 70:67.

Uloge su zamijenjene u posljednjoj četvrtini, kada je Australija u 35. minutu imala 85:80, pa Francuska trojkom Albisija u 38. minutu preokrenula na 92:90. Bilo je jasno da će odlučiti jedna ili dvije lopte.

"Kenguri" su imali 96:94 i 98:96, hladnokrvni Nando De Kolo je dva puta donio izjednačenje, da bi pet sekundi prije kraja Metju Delavedova svojom brzinom natjerao Francuze na faul i iskoristio jedno slobodno bacanje.

Poen prednosti, pet sekundi pre kraja i aut za Francusku. Mils je presekao dodavanje Albisija, a Mič Krik stavio tačku namerno promašenim "penalom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC