• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH pružio punu podršku Prosinečkom

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba A selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Armenije u medijima najavio svoju ostavku.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH u Sarajevu analizirani su dosadašnji rezultati A selekcije u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba A selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Armenije u medijima najavio svoju ostavku u daljem radu.

Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sjednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju. Poduzete su adekvatne mjere za rješenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad.

"Nakon analize i definisanja mogućih uzroka koji su doveli našu A selekciju u težak položaj ostvarenja direktnog plasmana kroz kvalifikacije na EURO 2020, otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli članovi Izvršnog odbora. Napravljen je okvirni plan rada za naredni period sa ciljem iznalaženja najboljih rješenja u pravcu ostvarenja postavljenog zadatka, plasmana A selekcije na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom", navodi se u saopštenju FS BiH.

U krovnoj kući fudbala smatraju da promjena selektora ne bi donijela ništa dobro.

"Sa izvjesnom sigurnošću promjena selektora u ovom momentu ne bi polučila pozitivan efekat, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne. Izvršni odbor je donio i odluku da će u narednom periodu poduzeti sve neophodne korake u cilju obezbjeđenja adekvatnih uslova u pravcu ostvarenja zacrtanog cilja, plasmana A reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO 2020. godine", zaključuje se u saopštenju.

MONDO je pokušao da kontaktira sa Prosinečkim, ali hrvatski stručnjak nije se javio na naše pozive.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC