• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Tumbe, dva gola Mitrovića, škripi odbrana!

Autor mondo.rs

Srbija pobijedila Luksemburg u petoj utakmici Grupe B kvalifikacija za EURO 2020. Poslije poraza od Portugala selektor Tumbaković upisao prve bodove, Aleksandar Mitrović stigao do 28 golova u dresu "orlova", upisao se i Nemanja Radonjić.

 Luksemburg Srbija kvalifikacije EURO 2020 UŽIVO Izvor: MONDO/I. T.

Pobjeda!

I to prva za Ljubišu Tumbakovića kao selektora Srbije.

Nije popularni "Tumba" uspio da startuje trijumfom u subotu uveče, kada je izgubio vrlo važan meč u Beogradu od Portugala, vjerovatno i šanse da se kroz Grupu B plasira na EURO 2020, ali je važno da ekipa nakon potopa pred 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić", nije klonula.

Jer šansa Srbije da dođe do Evropskog prvenstva postoji i to u martu preko Lige nacija...

Samo tri dana poslije lekcije od šampiona Evrope, Srbija je kao gost pobijedila Luksemburg 3:1 (1:0). Rezultatski prilično ubjedljiv trijumf s obzirom na to šta smo sve vidjeli na terenu stadiona "Žozi Bartel", a posebno u kaznenom prostoru Srbije.

Imali su "orlovi" pored tri gola još nekoliko prilika, ali imali su ih domaćini.

Portugal je Srbiji prije tri dana 15 puta šutnuo ka golu (što u okvir, što pred), a Luksemburg 21! Podatak za svaku kritiku srpske odbrane, kao i onaj da je Srbija na svih pet utakmica primili barem po gol.

Aleksandar Mitrović započeo je golgetersku seriju protiv prvaka Evrope, a nastavio ju je u Luksemburgu.

Najbolji strijelac Srbije postigao je dva gola, u 36. i 78. minutu, i tako na 51 utakmici za nacionalni tim stigao do brojke od 28 pogodaka.

Mitrović ima tek 24 godine…

Gol je dočekao i Nemanja Radonjić. Fudbaler Marseja zamijenio je na početku drugog poluvremena Aleksandra Kataija i samo osam minuta kasnije radovao se "prvencu" u reprezentativnom dresu.

Moraće Tumbaković da pred ključni rasplet u plej-ofu Lige nacija mnogo pažnje posveti radu sa defanzivcima. Da je s druge strane bio spretniji i efikasniji rival, pitanje je da li bi i ova tri gola bila dovoljna za pobjedu.

Na sreću, samo je David Turpel u 66. uspio da savlada danas vrlo dobrog Marka Dmitrovića.

Srbija kvalifikacije za EURO nastavlja 14. oktobra, kada će gostovati u Litvaniji, gdje je Portugal večeras slavio 5:1. Kristijano Ronaldo postigao je četiri gola...

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov - Lukić (od 61. Gaćinović), Milivojević - Katai (od 46. Radonjić), Milinković Savić (od 80. Matić), Ljajić - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Žerson, Šano, Karlson - Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans - V. Til, Devil (od 61. Turpel), Sinani (od 62. Da Mota).

TOK UTAKMICE

KRAJ, LUKSEMBURG - SRBIJA 1:3 (0:1)!

Srbija je treći gol postigla u jeku napada Luksemburga i kada se prije činilo da će Dmitrović da bude savladan. Novi pogodak Mitrovića definitivno je smirio utakmicu u Luksemburgu, a selektora Ljubišu Tumbakovića približio pobjedi.

78' - GOOOL! OPET MITAR! Aleksandar Mitrović postiže peti gol u kvalifikacijama. Dobio je vrlo koristan pas na lijevoj strani u kaznenom prostoru i nije mu bilo teško da preko golmana po drugi put na meču zatrese mrežu, a peti put u kvalifikacijama. Ovo je Mitroviću 28. gol za reprezentaciju Srbije.

72' – Srbija je imala sreće! Velika šansa za Luksemburg! Dmitrović je nekako uspio da sačuva mrežu...

66' - GOOOL! Luksemburg je smanjio. Srbija opet ima samo gol prednosti. David Turpel je iskoristio sjajan pas sa lijeve strane, podmetnuo nogu i savladao Dmitrovića. I na ovoj utakmici Srbija je primila gol...

61' - Izmjena u Srbiji. Mijat Gaćinović je zamijenio Sašu Lukića.

54' - GOOOL! Srbija duplirala prednost! Nemanja Radonjić je poslije svega devet minuta na terenu uspio da postigne gol. Sjajno se snašao između dvojice protivničkih igrača, vidio je prostor i sa 16-17 metara preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao.

46' - Na početku drugog dijela - izmjena. Nemanja Radonjić je zamijenio Aleksandra Kataija. 

Kraj prvog poluvremena.

43' - Stativa! I opet Olivije Til, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, Dmitrović je već bio savladan, ali se ispriječila stativa. Dosta sreće za Srbiju!

40' -Velika šansa! Još jedna prilika za Srbiju, imali su je Katai i Ljajić, ali se Luksemburg nekako odbranio, uspio je domaćin da sa gol linije otkloni opasnost. Čini se da je as Bešiktaša mogao i bolje da reaguje u 40. minutu, dosta mlako je šutirao sa šest-sedam metara.

36' - GOOOL, SRBIJA VODI 1:0! Srbija je povela u 36. minutu. Aleksandar Kolarov je centrirao sa lijeve strane, a njegov mlađi imenjak Mitrović glavom zatresao mrežu. "Orlovi" zasluženo vode.

26' - Najbolja prilika! Dmitrović je sačuvao mrežu Srbije. Najbolja šansa na meču, poslije centaršuta sa desne strane skočio je Žerson Rodrigez, glavom poslao loptu pod prečku, ali je golman "orlova" bio spreman.

22' - Prijeti i Luksemburg! Olivije Til je u 22. minutu stavio na muke Marka Dmitrovića. Srećom, lopta je išla bliže sredini gola. Domaćin već ima dva udarca u okvir, Srbija nijedan. Ipak, "orlovi" su preko Mitrović imali dvije šanse…

17' - I opet Mitrović! Sve je sam najbolji strijelac Srbije uradio u 17. minutu. Izborio se za šut iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. Malo je falilo...

14' - Luksemburg je prebacio težište igre na polovinu Srbije. Ipak, pritisak nije donio čak ni priliku.

6' - Lijepa akcija "orlova". Adem Ljajić je ostavio loptu za Antonija Rukavinu na desnoj strani, bek Srbije je vrlo dobro centrirao, Aleksandar Mitrović ispred svog čuvara pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

Utakmica je počela prije četiri minuta, do sada nema prilika...

Luksemburg je pobijedio Litvaniju kod kuće i sa istom reprezentacijom igrao neriješeno u gostima. Dva puta je poražen od Ukrajine, ali oba puta je bilo neizvjesno.

Srbija je savladala Litvaniju i igrala 1:1 sa Portugalom u Lisabonu, ali je doživjela težak poraz u Ukrajini (0:5) i od Portugala u Beogradu (2:4).

Srbija bez Dušana Tadića, što je poznato bilo odmah poslije meča sa Portugalom.

Portugal je zaboravljen ili bi tako trebalo da bude…

Problem je u tome što se, ipak, poraz pred više od 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" prošle subote jednostavno ne može tako lako zaboraviti. Ne zbog toga što je došao od prvaka Evrope, već zato što je "orlovima" sasjekao krila na putu ka završnom turniru.

Šanse Srbije da se kroz Grupu B kvalifikuje na EURO su minimalne, baš kao i Luksemburga. Ona tima su u prethodna četiri meča skupila po četiri boda, Portugal ima pet iz tri utakmice, a Ukrajina čak 13 iz pet.

Selektor Ljubiša Tumbaković, koji je protiv Portugala debitovao na klupi "orlova", izveo je prilično promijenjen sastav.

Od ranije je poznato da zbog povreda Tumbaković neće moći da računa na Gobeljića, Jovića i Tadića.

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov - Lukić (od 61. Gaćinović), Milivojević - Katai (od 46. Radonjić), Milinković Savić (od 80. Matić), Ljajić - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Žerson, Šano, Karlson - Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans - V. Til, Devil (od 61. Turpel), Sinani (od 62. Da Mota).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Medak3

Cirkus,sramota,ostavke pod hitno...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC