• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i SAD za plasman, Francuskoj viza za Tokio!

Autor mondo.rs

Francuska je napravila podvig "izbacivši" Amerikance sa Svjetskog prvenstva već u četvrtfinalu, tako da će Srbija i SAD i na ovom turniru odigrati međusobni susret. Ali ne u borbi za medalju. Uz to, Srbija je ostala bez vize za OI.

Srbija i Amerika će se ipak sresti u Kini, ali ne u borbi za zlato već u razigravanju za peto mesto - i to već sutra od 13 časova u Donguanu!

Finalisti prethodnog Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara razočarali su na ovom turniru i učešće na planetarnoj smotri završili su već u četvrtfinalu.

Srbiju je iz borbe za medalje "izbacila" Argentina (97:87), dok je dan kasnije Francuska napravila senzaciju i poslala Amerikance na Srbiju u borbu za plasman od petog do osmog mjesta (89:79), a istovremeno je "orlovima" obesmislila razigravanje uzevši vizu za Olimpijske igre.

"Orlovi" tako neće kroz Svjetsko prvenstvo do Tokija 2020, nego će to morati na kvalifikacionom turniru koji će biti organizovan sljedeće godine.

Ipak, srpskim košarkašima ne bi trebalo da manjka motivacije protiv Amerikanaca, štaviše, pobkeda nad njima donekle bi popravila utisak o učešću na Svjetskom prvenstvu, ali treba uzeti u obzir da su obje ekipe "psihički" pale nakon neočekivanih poraza.

Dobra vest za Srbiju jeste da će imati dan više za odmor.

SAD nisu imale odgovor na Rudija Gobera koji je dominirao u oba reketa, dok je spolja fenomenalno šutirao Evan Furnije. Najozbiljniju prednost ostvarili su sredinom treće dionice kada su "trikolori" otišli na deset poena razlike.

To je bio znak za Amerikance da "upale turbo" i tu su moć pokazali Kris Midlton i pogotovo Donovan Mičel - koji su očas posla stigli Francuze i poveli do kraja treće dionice.

Nisu se tu zaustavili pošto su pogotkom Harisona Barnsa za tri i Kembe Vokera za dva otišli na do tada maksimalnih sedam poena razlike, međutim drama se nije tu završila pošto su Francuzi bili i te kako uporni u namjeri da "sruše" prvaka svijeta.

"Solo role" donijele su Francuzima prednost od četiri poena (80:76) na tri minuta do kraja, pa nakon promašaja Smarta sa "penala" - i šest zbog duge dvojke sjajnog Nilikine (82:76).

Pokušavali su Amerikanci na individualni kvalitet da vrate prednost, međutim "reket je zaključao" nevjerovatni Rudi Gober koji je s dvije blokade odbio nalet rivala, "zadrhtala" je ruka Kembi Vokeru sa slobodnih bacanja, a energiju sa tribina i sa terena - Francuska je pretvorila u ubjedljivu pobjedu skinuvši Amerikancima krunu!

Svijet će tako dobiti novog prvaka, i to neočekivanog, pošto su za sada plasman u polufinale obezbijedili Argentina i Francuska, odnosno Španija i pobjednik meča Australija - Češka.

Najefikasniji u redovima Francuske bili su Evan Furnije (22 poena), Rudi Gober (21 poen, 16 skokova i 3 blokade) i Nando de Kolo (18), dok je kod SAD, koja je imala "tonu otkaza" pred turnir, samo Donovan Mičel bio raspoložen.

Sjajni šuter Jute postigao je 29 poena, dok su ga pratili jedino Markus Smart sa 11 i Kemba Voker sa 10 poena.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Za sve sz "krive" odbojkašice, digle nas do neba. Nažalost brzo i grubo prizemljismo, ali glavu gore, pa Srbi smo, zaboga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC