• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog: Ibanjez propušta Čelik

Autori mondo.ba Autori Fena

Komentarišući partije njegove ekipe u prvih osam kola domaćeg prvenstva, trener Zrinjskog Hari Vukas kazao je da nije zadovoljan onim što su "plemići" do sada pokazali na terenu.

  Zrinjski je u osam dosadašnjih susreta upisao tri domaće pobjede no s pet gostovanja Mostarci su donijeli samo četiri od mogućih 15 bodova.

"Ja kao trener imam najveću odgovornost i kao trener mogu potvrditi da to nije to. Sigurno je da nas je poraz u Bijeljini dosta poljuljao. Nismo ga očekivali. Ako me pitate za osam kola odigranih do sada moram reći da je moglo i moralo bolje", rekao je Vukas na konferenciji za novinare uoči susreta s Čelikom u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sigurna pobjeda u kupu prije dva dana nad Zvijezdom iz Gradačca (4:0), po Vukasovim riječima, popravila je atmosferu u ekipi.

Po njegovim riječima, fudbaleri Zrinjskog u taj su susret ušli maksimalno angažirano, postigli su rani gol i nakon toga nije bilo problema privesti utakmicu kraju.

Slijedi domaći susret s Čelikom, koji je na startu prvenstva gostujućim pobjedama nad Širokim Brijegom i Veležom pokazao da može biti izuzetno neugodan protivnik.

"Čelik je neugodna ekipa s par kvalitetnih pojedinaca koji svakome mogu napraviti probleme. Ipak, kvalitet je na našoj strani, igramo pred domaćom publikom i nadam se da ćemo uz njihovu podršku uspjeti doći do nova tri boda", dodao je Vukas.

Zbog povrede izvan konkurencije su i dalje Mario Tičinović, Kristijan Stanić i Pero Stojkić, a novo pojačanje Zrinjskog Luis Ibanjez još nema pravo nastupa.

"Njegova (Ibanjezova) karijera i klubovi u kojima je igrao pokazuju da je to jako dobar igrač i od njega očekujem da donese dodatnu kvalitetu u našu ekipu. Igrač je to koji može pokriti dvije pozicije i nadam se da će biti dodatno osvježenje za našu ekipu", prokomentarisao je Vukas dolazak 31-godišnjeg Argentinca.

Utakmica Zrinjski - Čelik igra se u nedjelju od 16:30 sati.

PREMIJER LIGA BiH, DEVETO KOLO

Subota (16.30)

Mladost - Sloboda
Tuzla siti - Sarajevo
Borac - Široki Brijeg (19.00)
Željezničar - Radnik (19.30)

Nedjelja (16.30)

Zrinjski - Čelik
Zvijezda 09 - Velež

TABELA: Tuzla siti 17, Sarajevo 17, Željezničar 16, Zrinjski 13, Radnik 12, Sloboda 12, Čelik 12, Borac 11‚ Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 5, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC