• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bombe" Artura i Kazorle, Barselona odahnula!

Autor mondo.rs

Šampion Španije se poslije katastrofalnog poraza od Granade oporavio pobjedom protiv Viljareala, najbolji fudbaler svijeta asistirao Antoanu Grizmanu za prvi gol.

Remi u Dortmundu je bio splet srećnih okolnosti, poraz od Granade dokaz mnogih problema u timu, ali Barselona je uspjela da se vrati pobjedama. Na Kamp Nou je pao Viljareal i to ne baš lako, iako su domaći imali brzu prednost od dva gola.

Barselona je ovim trijumfom napokon stigla do treće pobjede u prvenstvu, a gotovo čitav posao su odradili u prvih četvrt sata. Poveli su domaći preko Antoana Grizmana, koji je na centaršut Lionela Mesija glavom uspio da iz tijesnog ugla prebaci golmana Viljareala i zatrese mrežu.

Od sinoć zvanično najbolji fudbaler svijeta je tom asistencijom lijepo otvorio meč, da bi nedugo zatim Barselona udvostričila prednost. Artur je u 15. minutu zabeležio prvi od dva "omanja zemljotresa", pošto je primio loptu na sredini terena i bez mnogo razmišljanja se odlučio da "raspali" sa distance. Izvanredan udarac sa oko 25 metara je doneo još veće oduševljenje domaće publike, a Serhio Asenho je bio nemoćan.

Katalonci su u nastavku prvog poluvremena uglavnom kontrolisali igru, da bi tek u finišu Viljareal bio nešto opasniji. A onda trenutak za prepričavanje, odgovor na izvanredan pogodak Barsinog Brazilca.

Santi Kazorla još jednom dokazuje da su njegove godine samo broj i sa 20 i kusur metara majstorski šutira levom nogom. Parada Ter Štegena je samo uljepšala pogodak nekadašnjeg igrača Arsenala.

Pogodio je Kazorla u tom 44. minutu, ali nije to do kraja uzdrmalo Barselonu. Ekipa Ernestea Valverdea možda jeste primila već 10. gol u Primeri ove sezone, ali su u drugom poluvremenu uspjeli da održe steknutu prednost i tako se vrate na pobjednički kolosjek.

Trener Barselone će sada moći bar nešto lakše da diše, pošto se poslije poraza prošlog vikenda od Granade već spominjalo da uprava kluba planira da mu uruču otkaz.


PRIMERA, 6. KOLO

Utorak:

Valjadolid - Granada 1:1 (1:1)
/Plano 12 - Luna 42/

Betis - Levante 3:1 (1:1)
/Moron 45+3, 48, Iglesijas 67 - Ernani 7/

Barselona - Viljareal 2:1 (2:1)
/Grizman 6, Artur 15 - Kazorla 44/

Sreda:

Leganes - Atletik Bilbao 19.00
Majorka - Atletiko Madrid 19.00
Valensija - Hetafe 20.00
Real Madrid - Osasuna 21.00

Četvrtak:

Eibar - Sevilja 19.00
Selta - Espanjol 20.00
Real Sosijedad - Alaves 21.00

TABELA: Granada (+1) 11, Atletik Bilbao 11, Real Madrid 11, Barselona (+1) 10, Real Sosijedad 10, Sevilja 10, Atletiko Madrid 10, Viljareal (+1) 8, Betis (+1) 8, Osasuna 7, Levante (+1) 7, Hetafe 6, Valjadolid (+1) 6, Valensija 5, Alaves 5, Selta 5, Majorka 4, Espanjol 4, Eibar 2, Leganes 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC