• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadik pogađao, Partizan pobijedio!

Autor mondo.rs

Odlični Parizan pobijedio Astanu u Kazahstanu 2:1, a trebalo je da bude mnogo više. Umar Sadik dvostruki strijelac. Crno-bijeli lideri u Grupi L poslije nekompletnog 2. kola.

Astana - Partizan 1:2 (0:1)!

Vjerovao je trener "parnog valjka" Savo Milošević u svoj tim. Znao je da su crno-bijeli u odličnoj formi poslije dva dobijena derbija u Superligi Srbije i sve sem pobjede u glavnom gradu Kazahstana u 2. kolu Grupe L Lige Evrope za njega je bio neuspjeh. Apetiti su porasli, nije želio da potpiše remi pre početka meča…

I bio je stopostotno u pravu.

Konačan rezultat protiv ekipe koja važi za vrlo nezgodnog domaćina, na terenu gdje su proteklih godina "padali" jači i bogatiji klubovi od Partizana, gdje finalisti Lige šampiona i evropski prvaci nisu uspijevali da pobijede, apsolutno nije realan pokazatelj odnosa snaga na terenu.

Beograđani su zaslužili više, mnogooo više!


Umar Sadik, iako u pojedinim momentima djeluje nesnađeno i prilično nespretno, pogocima, ipak, opravdava svaki minut proveden na terenu i odluku stručnog štaba i uprave Partizana da ga dovede na pozajmicu iz Rome.

Sadik crno-bijelim daje ono što se od njega tražilo – golove!

Mladi Nigerijac bio je dvostruki strijelac – u 29. i 73. minutu. Jedini gol za domaćine, iz drugog šuta u okvir, postigao je Runar Sigurjonson. Da Islanđanin nije bio strahovito precizan u 85. minutu, Astana bi ostala bez prave prilike na utakmici. Ni u pomenutom minutu Kazahstanci nisu izgradili šansu, gol je posljedica umješnosti veznog fudbalera, koji je put do Azije gradio preko Švedske i Švajcarske.

Igrač utakmice?

Sadik – zbog postignutih golova, ali mora se istaći da je cijeli tim Partizana odigrao ekipno izvanredan meč, od odbrane do napada i da je samo na početku djelovalo da će Astana povlačiti konce utakmice u svom domu, ali je vrlo brzo postalo jasno da je napadačka formacija Partizana nerješiva za Romana Grigorčuka i njegove izabranike.

Zoran Tošić, Sejduba Suma, Bibras Natho i Sadik – svi su imali barem po jednu idealnu šansu. Da nije bilo raspoloženog Nenada Erića među stativama gola Astane, domaćin bi doživio debakl. Upravo ova činjenica, da je Partizan iz šest-sedam idealnih prilika postigao dva gola, jedina može da brine Miloševića. Sve ostalo bilo je na vrhunskom nivou…


Crno-bijeli poveli su u 29. minutu. Korner je izveo Natho, Erić je boksovao na 20 metara od svog gola, gdje je loptu vratio u kazneni prostor Takuma Asano, ona je nekako stigla do Strahinje Pavlovića, koji je pokušao da šutira sa 16-17 matara, ali je izblokiran. Ipak, lopta se vratila do mladog štopera, dobila se od njega pravo do Sadika…

Nigerijac je bio sam ispred Erića i nije mu bilo teško da postigne gol.

Isti igrač povećao je prednost Partizana u 73. minutu, kada je poslije asistencije Bibrasa Natha sa ivice šesnaesterca poslao neodbranjiv šut za golmana Astane.

Tri minuta kasnije, napadač crno-bijelih zatresao je mrežu i treći put, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

TABELA: Partiza (+1) 4, Mančester junajted 3, AZ Alkmar 1. Astana (+1) 0.

ASTANA: Erić - Rukavina, Šimunović, Tomašević (od 15' Postnjikov), Šomko - Bejsebakov, Maevski, Sigurjonson, Pertsuk - Hižničenko (od 46' Murtazajev), Rotariju.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić (od 78' Marković) , Suma (od 66' Šćekić), Asano (od 80' Brežančić) - Sadik.

Sudija: Mohamed Al-Hakim (Švedska).

TOK UTAKMICE

18:40
KRAJ! 

18:33
Gol Astane...
Runar Sigurjonsen je opalio sa preko 20 metara, iskosa sa lijeve strane, pogodio je "malu mrežu" i smanjio prednost Partizana na 2:1.


18:31
I Natho ne koristi Zicer!
83. minut - Izraelac je imao sjajnu šansu, opet je Erić odbranio. Srpski golman je najzaslužniji što Astana nije doživjela debakl, a mogla je.

18:28
OPET SADIK...
Idealna prilika za het-trik, pas Lazara Markovića i šut Sadika, ali pogađa Erića.

18:26
UF, kakva zabuna u Astani...
77. minut - Sadik je pogodio i treći put i to petom iz ofsajda. Djelovalo je u prvi mah da je sudija priznao gol, čak je i potrajalo slavlje, a tek poslije 30-ak sekundi je pogodak poništen.

18:21
GOOOL! Odlični Partizan sve je bliži pobjedi!
73. minut - Vrlo lijepa akcija crno-bijelih, Bibras Natho je spustio loptu za Sadika, koji se u prijemu oslobodio Antonija Rukavine, a onda sa 14-15 metara opalio i pogodio, Bravo za Nigerijca, bravo i za Partizan, koji večeras igra ODLIČNO!

18:12
66. minut - Izlazi Suma, ulazi Šćekić.

18:08
OFSAJD! Šteta, Partizan je postigao gol, ali ne važi.
62. minut - Vrlo lijepa akcija crno-bijelih, ali je Sadik, koji je uspio da ubaci loptu u mrežu poslije asistencije Tošića, bio u ofsajdu.

18:04
PARTIZAN NE KORISTI DRUGI ZICER!
56. minut - Nova kontra i nova stopostotna prilika, Sadik je uposlio Tošića na desnoj strani, već su bili u šesnaestercu, iskusni fudbaler je šutirao slabijom desnom nogom, ali je Erić odbranio.

18:03
55. minut - Ozbiljan šut Bejsebakova, lopta je prohujala pored stative. Udarac je upućen iskosa sa lijeve strane. Astana je bila najbliža golu.

17:55
VELIKA PRILIKA ZA PARTIZAN!
47. minut - Sijevnula je kontra Partizana, Zoran Tošić je dugo vukao loptu, sve do ivice kaznenog prostora Astane, desno je imao Sadika, lijevo Sumu, odlučio se za pas omalenom kolegi iz veznog reda, bila je to vrlo dobra situacija, ali je Gvinejac promašio gol. Šteta! 

17:52
Nastavljena je utakmica, u Astani je izvršena druga izmjena na terenu je Roman Murtazajev, a izašao je Hižničenko.

17:38
Završeno je prvo poluvrijeme u kojem je Partizan igrao bolje i zasluženo vodi golom Umara Sadika iz 29. minuta.

17:31
Partizan je BOLJI!
I Sadik je upropastio obećavajući napad, krenuo je u solo akciju, ali se sapleo na posljednjoj prepreci ispred Erića. Natho se uhvatio za glavu.

17:28
38. minut - Partizan je imao napad koji je mogao i morao mnogo bolje da se završi. Na kraju je Asano šutirao preko gola.

17:20

Partizan je poveo u 29. minutu. Imao je "parni valjak" dosta sreće, ali i umijeća. Korner je izveo Bibras Natho, Erić je boksovao do Asana, lopta je nekako stigla do Strahinje Pavlovića, koji je želio da šutira sa 16-17 metara po sredini, njegov udarac je izblokiran, ali mu se vratila lopta, odbila se od štopera Partizana i stigla pravo do Sadika, koji je bio sam ispred Erića.

17:17

GOOOL! Partizan vodi 1:0! Strijelac je bio Umar Sadik.

Astana je prvi šut u okvir Partizanovog gola uputila u 27. minutu. Učinio je to Hižničenko, ali je Vladimir Stojković bez problema ukrotio udarac koji je išao po zemlji.

17:12

Prvi šut u okvir gola!

Partizan je imao šansu u 21. minutu, lijepo je prošao Slobodan Urošević, šutirao je sa ivice kaznenog prostora iskosa sa lijeve strane, ali je Nenad Erić bio spreman. Prvi korner za Partizan.

17:07

Skoro 20 minuta igre u Astani, nema golova, nema ni ozbiljnih prilika.

17:05
15. minut - Izašao je Tomašević, u igri je Jevgenij Postnjikov, reprezentativac Kazahstana.

17:02
Pritisak Partizana!
Činilo se u jednom trenutku da Astana uzima konce meča u svoje ruke, ali su crno-bijeli brzo prebacili težiše na polovinu protivnika.

17:00
Fudbaler Atsane i nekadašnji igrač Partizana, Žarko Tomašević, žali se na povredu. Pitanje je da li će moći da nastavi utakmicu.

17:00

10. minut - Nema prilika u Astani, prilično izjednačeno, igra se u naletima.

16:57
Astana polako preuzima inicijativu...

16:50
Počela je utakmica...

16:50
Poruka navijača Astane - HOĆE FINALE!.

Izvor: MONDO

16:08

Partizan je u prvom kolu odigrao neriješeno protiv AZ Alkmara u Beogradu (2:2), dok je Astana izgubila u Mančesteru (0:1).

16:05

Astana je petostruki uzastopni prvak

Tim Antonija Rukavine ovog ljeta je startovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je odmah ispao od rumunskog Kluža (1:0, 1:3).

Potom se prebacila u kvalifikacije za Ligu Evrope, gdje je bila bolja od Santa Kolome iz Andore (0:0, 4:1), Valetu sa Malte (5:1, 4:0) i beloruskog BATE Borisova (3:0, 0:2).

Astana - Partizan 0:0

TABELA: Mančester junajted 3, AZ Alkmar 1, Partizan 1, Astana 0.

Alkmar i Mančester junajted sastaju se u 18.55 časova.

Crno-bijeli su otputovali u Kazahstan sa željom da poprave bodovni saldo i ostanu u trci za jednim od prva dva mjesta, nakon što su prije 14 dana na svom stadionu "ispustili" pobjedu nad Alkmarom (2:2).

Evo za koje početne postave su se opredijelili treneri Roman Grigorčuk i Savo Milošević! Srpski predstavnik, kao što je i najavljeno, krajnje ofanzivan!

ASTANA: Erić - Rukavina, Šimunović, Tomašević, Šomko - Bejsebakov, Maevski, Sigurjonson, Pertsuk - Hižničenko, Rotariju.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Sudija: Mohamed Al-Hakim (Švedska).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC