• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost ispustila 2:0 i remizirala sa "rođenima"

Autori mondo.ba Autori Fena

Mladost je nakon prvog poluvremena vodila sa 2:0, ali je u finišu spašavala i uspjela spasiti makar bod.

Mladost iz Doboja kod Kaknja u 12. kolu BHT Premijer lige remizirala je na svom terenu protiv mostarskog Veleža rezultatom 2:2 (2:0).

Mladost je nakon prvog poluvremena vodila s 2:0, ali je u finišu spašavala i uspjela spasiti makar bod.

Domaći su u vodstvo stigli u momentima kada je terensku inicijativu imao Velež.

Nakon kornera u 15. minuti, loptu je na oko 20 metara od gostujućeg gola zahvatio te iz voleja šutirao Matthias Fanimo i pogodio za 1:0. Prethodno je golman Adnan Bobić bio odbranio dobar šut upravo Fanima te skrenuo loptu u korner, iz kojeg su domaćini i poveli.

Domaćini su na 2:0 povisili u 28. minuti, kada je precizan bio Amer Hiroš.

Velež je u 38. minuti zaprijetio preko Ubirtana Brandaoa, čiji je šut golman Emil Velić skrenuo u korner. Velić je u korner skrenuo šut Brandaoa i u 41. minuti pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za Mladost.

Velež je golovima Brandaoa u finišu drugog poluvremena uspio poravnati. Brandao je smanjio u 84. minuti na 2:1, a u 89. minuti postavio i konačnih 2:2.

''Mogu samo biti zadovoljan rezultatom, jer smo gubili s 0:2. Prvo poluvrijeme nismo, praktično, ni postojali na terenu. Jesmo mi igrali, ali smo griješili'', kazao je trener Veleža Feđa Dudić, koji je dodao kako su domaćini, praktično, iz dva ulaska u šesnaesterac postigli i dva gola.

On je napomenuo kako su se domaćini odlučili na odugovlačenje igre te čuvanje rezultata, što im se, kako je kazao, ''obilo o glavu''.

''Da su težili igrati, možda bi nas i pobijedili. Mi možemo biti zadovoljni rezultatom, a iz svega ćemo izvući pouku.Odmorit ćemo se u pauzi i spremno dočekati derbi protiv Zrinjskog, za koji se živi'', kazao je Dudić.

Mladost je u 1. kolu slavila kod Veleža u Vrapčićima s 3:1, kada je trener mostarske ekipe bio njihov sadanašnji trener Ibro Rahimić, koji je na pres-konferenciju nakon utakmice poslao svog pomoćnika Elvedina Beganovića.

''Slažem se s kolegom da smo igrali dva različita poluvremena,mi smo bili bolji u prvom, oni u drugom.Mislim da su obje ekipe danas zaslužile po bod, ali da je i jedna i druga ekipa pobijedila, ne bi bilo nezasluženo'', kazao je Beganović.

Beganović je istakao kako još ništa nije izgubljeno i da, uprkos tome što su pretposljednji te imaju samo devet bodova, nastavljaju borbu za opstanak.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC