• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dević golom u 106. minutu srušio Partizan!

Autor mondo.rs

Partizan je krenuo po pobjedu i doživio poraz, koji ga je vratio na četiri boda zaostatka za "vječitim" rivalom pred duel sa Vodojažom u Kupu za tri dana i potom odlazak na pauzu za UEFA kvalifikacije.

 Partizan-Vozdovac-UZIVO-Prenos-livestream-Arenasport-11.-kolo-VIDEO Izvor: MN PRESS

Kao da je bio šesti, a ne 106. minut igre, Marko Dević sačekao je grešku 16 godina mlađeg Zlatana Šehovića i volej udarcem hladnokrvno zakucao loptu u mrežu skamenjenog Vladimira Stojkovića.

Privatno veliki navijač crno-bijelih nije proslavio pogodak za četvrtu pobjedu Voždovca nad Partizanom u posljednjih šest gradskih derbija, ali su ga egzaltirani saigrači brzo "zaskočili" dok je Bibras Natho nedaleko od njih ležao na travi povrijeđen.

Izraelac je krajnjim naporima uspio da zaustavi zloslutnu kontru "zmajeva" u, zvanično, 96. minutu, ali ne i da spriječi pogodak koji je uslijedio nakon što domaći u seriji paničnih reakcija nisu uspjeli da ispucaju loptu u polje.

Nju je na peterac sa lijevog krila vratio 19-godišnji Damjan Daničić, njegov vršnjak iz tabora rivala trapavo pokušao da je ispuca u polje, pa je najzvučnijem pojačanju ekipe "sa krova" ostalo samo da uradi neminovno:

Partizan - Voždovac 1:2 (0:1) na zatvaranju 8. kola Superlige, koje je obilježila i pobjeda Crvene zvezde pogotkom Marka Marina iz slobodnog udarca u 97. minutu.

Djelovalo je da će Savo Milošević izbjeći prvi poraz u Humskoj od martovskog dolaska na klupu kada je Strahinja Pavlović u 91. minutu, na perfektan centaršut Natha sa desne strane, visoko skočio i zakucao loptu u mrežu sjajnog Marka Ilića, ali…

..."parni valjak" tu nije želio da stane, baš kao ni ekipa trenera Radomira Kokovića, koja je od prvog zvižduka sudije Momčila Markovića bila spremna i kadra da kazni svaku lošu loptu rivala - a bilo ih je.

Izvor: MN PRESS

Nekažnjen u nekoliko britkih kontri Voždovčana, među kojima se izdvajala ona Alena Mašovića iz 64. minuta kada je driblingom bacio Bojana Ostojića na leđa pa predugo oklијevao da šutira sa desetak metara i tako pozvao Pavlovića da ga izblokira, Partizan se posliјe 55 minuta igre u prvom naivno zatrčao ka potpunom preokretu u nadoknadi drugog poluvremena i na kraju ostao bez boda.

S obzirom na to da je samo 72 sata ranije vodio ekipu u 4.860 kilometara udaljenoj Astani i zabilјežio važnu pobјedu u Ligi Evrope, da zbog žutih kartona nije mogao da računa na striјelca osam golova ove sezone, Umara Sadika, da je zbog premora poštedиo Sašu Zdjelara i Nemanju Miletića napora protiv ozbiljne ekipe Voždovca, a Sejdubu Sumu uveo na poluvremenu pri rezultatu 0:1, da je prije toga morao da zameni povređenog Ranka Brežančića, a potom izvede i Zorana Tošića, možda je Milošević trebalo da "zaključa" utakmicu poslije teško izvojevanog izjednačenja i prihvati remi.

Međutim, i igrače i njega "povukla" je želja da se na pobjedu Crvene zvezde u Kruševcu adekvatno odgovori pred desetak hiljada partizanovaca na tribinama, a to je otprilike bilo sve što je Kokovićev sastav čekao od prvog zvižduka sudije Momčila Markovića. Poslije Miroslava Đukića dva puta i Zorana Mirkovića jednom, poraz od "zmajeva" doživio je i Milošević, kojem nije palo napamet da optereti uplakanog 19-godišnjeg Šehovića za kobnu grešku, što je svakako bila dobra odluka.

Šteta što je, u isto vrijeme, to značilo da će kriv biti "neko treći", čije ime nije pomenuo. Milošević nije želio da izađe pred kamere TV Arenasport, ali je u razgovoru sa novinarima konstatovao da "nije realno očekivati da se njegova ekipa bori za titulu u ovakvim okolnostima", ne objašnjavajući na šta tačno misli.

Ono o čemu će ekipa i on misliti narednih dana je Kup duel sa Vodojažom u srijedu, pauza za UEFA kvalifikacije, gostovanje ekipi Mladosti iz Lučana, pa događaj godine - utakmica sa Mančester junajtedom u Beogradu, do koje će burno prvo poluvrijeme utakmice sa Voždovcem neminovno izgubiti na značaju.

Večeras, u jednom trenutku bilo je pitanje da li će to poluvrijeme uopšte biti odigrano.

Povod za desetominutnu nadoknadu prvog poluvremena ove nedjelje uveče u Humskoj bila je odluka sudije Momčila Markovića da kontakt Vladimira Stojkovića i Aleksandra Stanisavljevića u 26. minutu okarakteriše kao prekršaj za jedanaesterac.

To što je mladi arbitar isprva pustio da se igra nastavi i sačekao ishod akcije u kojoj Alen Mašović nije uspio iz "mrtvog" ugla da pogodi nebranjenu mrežu, samo je dodatno uzburkao strasti u Humskoj.

Izvor: MN PRESS

Bilo je potrebno tri minuta da se Stojković smiri i steknu uslovi za izvođenje najstrože kazne, koju je Nemanja Nikolić neodbranjivim udarcem u golmanov gornji lijevi ugao pretvorio u vođstvo "zmajeva", a potom još šest da navijači sa južne tribine prihvate da sklone transparent sa uvredljivom porukom čelnicima FSS i, pritom prekinu sa verbalnim uvredama.

Izvor: MN PRESS

Tokom duge pauze posebno iznerviran bio je Savo Milošević, koji je vodio žučne rasprave sa glavnim i pomoćnim sudijama.

Otprilike u isto vrijeme, jedan od Markovićevih pomoćnika - iskusni Dalibor Đurđević - zadobio je opekotine na licu kada je baklja bačena sa istočne tribine proletjela "tik" pored njegove glave.

Izvor: MN PRESS

Kada je igra nastavljena, i crno-bijeli su nastavili tamo gdje su stali deset minuta ranije zbog velike greške Slobodana Uroševića i rizične lopte nazad prema Stojkoviću, do koje je vješti Stanisavljević stigao za djelić sekunde prije golmana Partizana i obezbijedio saigraču udarac sa 11 metara.

U ofanzivi prema golu koncentrisanog Marka Ilića, koji je imao posla i prije spornog momenta, najkonkretniji su bili Lazar Marković i Zoran Tošić, ali njihovi pokušaji nisu bili dovoljno opasni za čuvara mreže gostiju.

Ono što se nije promijenilo pri rezultatu 0:1 je ideja ekipe trenera Radomira Kokovića da kazni svaku lošu loptu rivala i to se umalo dogodilo još jednom do odlaska na odmor, ali je uveliko povrijeđeni Rajko Brežančić krajnjim naporima uspio da ukliza pored Mašovića i napuca ga loptom u čistoj šansi za pogodak.

Lopta se od potkoljenice Kokovićevog "univerzalca" odbila u gol-aut, metar pored stative, a borbeni bek ostao da leži na travi i rukama pokazuje treneru Miloševiću da pripremi izmjenu, pa je 19-godišnji Zlatan Šehović mimo plana ušao u igru u 54. minutu.

Desetak sekundi kasnije, Marković je odsvirao kraj poluvremena i poslao ekipe u svlačionice.

Rezultati 11. kola:

petak

Vojvodina - Spartak 2:0 (2:0)
/Bojić 29, Nikolić 41/

subota

Čukarički - Javor 2:0 (1:0)
/Kovač 13, Ndiaje 62/

Mačva - Radnički 0:1 (0:0)
/Mihajlović 63/

Rad - Proleter 1:1 (0:1)
/Perendija 58p - Jovanović 22/

Radnik - TSC 1:0 (0:0)
/Makarić 52p/

nedelja

Inđija - Mladost 0:2 (0:1)
/Bojović pen 7, Jovanović 80/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Marin 90+7/

Partizan - Voždovac 1:2 (0:1)
/Pavlović 90+1 - Nikolić pen 29, Dević 90+6/

Tabela: Crvena zvezda (-1) 27, Vojvodina 25, Čukarički (-1) 25, TSC 24, Partizan (-1) 23, Radnički 19, Voždovac 17, Spartak 12, Proleter 12, Mladost 12, Napredak 11, Radnik (-1) 11, Javor 9, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC