• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampdorija traži zamjenu za Di Frančeska?

Autor mondo.ba

Kako piše Korijere delo sport, klub sa trenerom vodi pregovore o sporazumnom raskidu saradnje, koja je, potpisanim ugovorom, bila planirana do kraja juna 2022. godine.

Prema današnjim navodima sa Apeninskog poluostrva, čini se da je došao kraj saradnje Sampdorije i sadašnjeg strenera Euzebija di Frančeska!

Strateg rođen u Peskari imenovan je u junu ove godine za šefa stručnog štaba Sampdorije, ali u dosadašnjem toku sezone nije opravdao očekivanja.

Ekipu je vodio na sedam ligaških utakmica, te upisao samo jednu pobjedu i šest poraza, pa je tim iz Đenove, koji je prošlu sezonu završio na devetom mjestu, sada ''zakovan'' za dno tabele.

S tim u vezi, kako piše Korijere delo sport, Sampdorija i Di Frančesko vode pregovore o sporazumnom raskidu saradnje, koja je, potpisanim ugovorom, bila planirana do kraja juna 2022. godine.

Isti medij ističe da je najozbiljniji kandidat za preuzimanje trenerske funkcije u ovom klubu Stefano Pioli, koji je posljednji angažman imao u Fiorentini, a prethodno je bio šef stručnog štaba, između ostalog, u Bolonji, Laciju i Interu.

Nakon dvosedmične reprezentativne pauze, Sampdorija će prvu utakmicu u Seriji A odigrati na domaćem terenu protiv Rome, koja je bila posljednji Di Frančeskov klub prije dolaska u tabor Đenovljana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC