• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I kad ne ide, tu je Mitar - pobjeda u 90+1!

Autor mondo.rs

Nije reprezentacija Srbije impresionirala u Kruševcu, ali je ostvarila pobjedu koja će popraviti raspoloženje u taboru "orlova".

 Srbija Paragvaj 1 0 Izvor: MN PRESS

Očekivala se pobjeda za "dizanje" samopouzdanja - i stigla je je!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije oduševila u prijateljskom meču Paragvaja na stadionu "Mladost" u Kruševcu, ali je na kraju upisala pobjedu zahvaljujući nevjerovatnom Aleksandru Mitroviću, koji igra nevjerovatno u dresu "orlova".

"Mitrogol" je u 90. minutu prvi put dobio upotrebljivu loptu, bio je to perfektan centaršut Rodića, a iako je bio okružen čuvarima - uspio je da postigne pogodak.

Bio je to njegov 29. u dresu Srbije zbog kog su Paragvajci dugo protestovali, misleći da je napravio faul u napadu, međutim i na usporenom snimku bilo je jasno vidljivo da nije koristio "prekomjernu snagu" u duelu sa znatno slabijim čuvarem.

Ipak, vjerovatno su igrači Paragvaja više bili ljuti na sebe jer su odolijevali gotovo 40 minuta sa igračem manje, ali nisu izdržali...

SRBIJA - PARAGVAJ 1:0 (0:0)

Na ovoj utakmici Ljubiša Tumbaković odlučio je da isproba Aleksandra Kolarova na mjestu štopera i na toj poziciji je igrač Rome igrao više od sat vremena, ali je zadnja linija djelovala izuzetno neuigrano posebno na početku meča, kada su Paragvajci često poslije uspešnog presinga na srpskoj polovini znali da zaprijete Predragu Rajkoviću.

"Orlovi" su se trgnuli na vrijeme, raspoloženi su bili Radonjić i Ljajić, a fudbaler Bešiktaša pogodio je i prečku gola Fernandeza snažnim udarcem.

Ipak, znali su i Paragvajci da reaguju na igru Srbije, pa im je u finišu prvog poluvremena poništen i gol poslije prekida, a u ranoj fazi drugog poluvremena ostali su sa igračem manje na terenu zbog simuliranja Almirona.

Srbija u prvi mah nije znala kako da iskoristi brojčanu prednost, premali broj lopti išao je ka Aleksandru Mitroviću, ali je jedna šansa bila dovoljna.

Bila je to duga akcija po lijevoj strani na kojoj se sjajno snašao Milan Rodić i iskoristio prostor da asistira Aleksandru Mitroviću, šestom najboljem strijelcu u istoriji reprezentacije, pošto to mjesto sada dijeli sa Dušanom Bajevićem.

Za četiri dana (ponedjeljak) Srbiju čeka kvalifikaciona utakmica protiv Litvanije u Vilnjusu (20.45).

Tok utakmice pogledajte OVDJE.


SRBIJA: Rajković (od 88. Rockov) - Miletić (od 46. Gobeljić), S. Mitrović, Kolarov (od 65. Milunović), Mladenović (od 65. Rodić) - Milivojević (od 46. Lukić), Maksimović (od 65. Gudelj), Gaćinović, Radonjić, Ljajić - A. Mitrović.

PARAGVAJ: Fernandez - Rohas, Gomez, Alonso, Riveros - Paredes (od 59. Espinoza), Horhe, Viljasanti, Almiron - Sanabrija (od 71. Leskano), Gonzalez (od 84. Sančez).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC