• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pokušavam da se udaljim od društvenih mreža"

Autor mondo.rs

"Razgovaram sa prijateljima, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram...", rekao je srpski košarkaš, koji je sinoć u "Areni" žestoko izvrijeđan.

 Nikola-Kalinic-intervju-O-Mundobasketu-orlovima-Srbiji-drustvenim-mrezama Izvor: MN PRESS

Nikola Kalinić samo je prošao pored novinara sinoć u "Areni", koja je od početka do kraja utakmice bila evidentno podijeljena na one koji su ga žestoko vrijeđali i one koji su se, spontano, stavili na njegovu stranu.

Dan kasnije, turski portal "Trend basket" objavio je intervju sa srpskim košarkašem, koji odlukom selektora Aleksandra Đorđevića nije bio pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kini.

"Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi, to su bila dva najveća favorita. Ali njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo i koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta, da li imaš samopozdanja, da li se osjećaš dobro...", rekao je 27-godišnji Subotičanin i dodao:

"Svaki minut je važan, svaki sekund".

Kalinić je protiv crveno-bijelih, sa kojima je u sezoni 2014/15 osvojio "tripletu" i igrao Top 16 Evrolige, igrao 20 minuta, postigao tri poena i pokupio dva skoka.

As Fenerbahčea primijetio je mnogo sličnosti u mundobasketovskom uzletu "gaučosa" do velikog finala i nekih prethodnih letova "orlova" ka srebrnim medaljama.


"Igra Argentine protiv Srbije podsjetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni. Ali jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok. Možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu", rekao je Kalinić, koji je za "Trend basket" govorio 23. septembra, s tim da je intervju objavljen danas.

Kalinić, koji je navikao pratioce na Twitteru na česte i iskrene komentare i konkretne odgovore na pitanja (i uvrede), u posljednje vrijeme nije bio aktivan na društvenim mrežama.

Zašto?

"Pokušavam da se udaljim što više. Nastojim da više razgovaram sa prijateljima više, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. To je sve mnogo bolje nego društvene mreže", rekao je bivši košarkaš Crvene zvezde, Radničkog, Vojvodine, Novog Sada i Spartaka.

"Kao što sam i ranije govorio, one mogu da budu moćne kada se ispravno koriste, ali i da uzrokuju mnogo loših stvari ako se koriste neadekvatno. To bi stručni ljudi bolje objasnili nego ja, ali traćimo vrijeme, dolazi do depresije, nervoze… Vrijeme je najvažnija stvar koju imamo, a traćimo ga".

Autor intervjua vjerovatno bi pitao osvajača olimpijskog i svjetskog srebra sa reprezentacijom Srbije za uvrede koje je trpio tokom utakmice Crvena zvezda - Fenerbahče da cijeli razgovor nije bio obavljen prije 18 dana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC