• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi rođendan galerije "Zaklan"

Autor mondo.ba

Umjetnička galerija "Zaklan" proslavila je u petak svoj prvi rođendan, a tim povodom reporter MONDA posjetio je ovu galeriju i popričao sa osnivačem, akademskim slikarom Nikolom Zaklanom.

 Prvi rođendan galerije "Zaklan" Izvor: MONDO/Siniša Stanić

Izvor: MONDO/Siniša Stanić

Nikola Zaklan je rođen u Subotici, a proteklih 14 godina živi i radi u Banjaluci. Pitali smo ga da li je zadovoljan proteklom godinom...

"Jesam, a najviše se radujem uspjesima koji su postigli moji polaznici, kada vidim koliko su od početka do sada napredovali, radujem se mojim slikama, mom napretku kao umjetnik, drago mi je što nisam prestao da napredujem...

Naročito sam ponosan na svog polaznika za pripremu za upis na likovnoj Akademiji, koji je ovog ljeta osvojio najviše bodova na upisu te je primljen kao prvi na Akademiju umjetnosti u Banjaluci."

Kakva je bila protekla godina, da li si više ili manje slikao nego inače?

"U umjetnosti nema pravila, nekada za nedjelju dana napraviš deset slika, a nekada za godinu dana ni jednu...To i treba tako da bude - da je konstantna i redovna, vjerovatno ne bi bila umjetnost..."

Na kraju, pitali smo ga o njegovim umjetničkim uzorima...

"U suštini nemam uzore, volim da gledam, i to je to. Kada pogledaš - u istoriji umjetnosti postoji zaista mnogo velikih imena i vekih djela. To mi je pomoglo da neke stvari drugačije gledam, ne samo što se tiče slikanja, nego da postavim u životu neke svoje stavove - prema umjetnosti, boji, prostoru..."

MONDO želi galeriji "Zaklan" još mnogo uspješnih godina i lijepih rođendana, a vama preporučujemo da pogledate kako je bilo na otvaranju i uživate u nekim od izloženih slika.

Galerija "Zaklan" nalazi se u banjalučkom naselju Nova Varoš, na adresi Svetozara Markovića 5E, u zgradi kod Starog hrasta, a funkcioniše kao atelje, prodajna galerija i umjetnička radionica. Takođe, galerija "Zaklan" organizuje i umjetničke radionice za djecu i odrasle, kao i pripreme za akademiju umjetnosti.

Najnovije i najzanimljivije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop