• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omladinci Mladosti zalutali u Premijer ligu BiH

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Mladi fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske, kadeti i juniori, kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone kombinovano su upisali jednu pobjedu i 27 poraza! Gol razlika je skoro pa nevjerovatna. Mladost je postigla 11, a primila 125 golova!

 Omladinci Mladosti zalutali u Premijer ligu BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U sportu Velike Obarske, mjestu nadomak Bijeljine, u kojem prema popisu stanovništva iz 2013. godine živi 4.027 mještana, 1. jun 2013. godine ostaće upisan zlatnim slovima.

Fudbalski klub Mladost tog dana remijem protiv Ljubića iz Prnjavora (1:1) debitantsku sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske okončao je na prvom mjestu i ovom semberskom selu donio plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

KADETI

Borac - Mladost 5:2
Mladost - Velež 0:1
Drina - Mladost 1:0
Sarajevo - Mladost 7:0
Mladost - Travnik 2:5
Čelik - Mladost 3:0
Mladost - Olimpik 0:3
Široki Brijeg - Mladost 5:0
Mladost - Slavija 0:4
Zrinjski - Mladost 10:0
Mladost - Radnik 0:3
Željezničar - Mladost 10:0
Mladost - Vitez 0:5
Sloboda - Mladost 5:0

Stopama seniora krenule su i omladinci.

S obzirom da omladinske selekcije nastupaju u istom rangu takmičenja kao i seniori, kadeti i juniori Mladosti tada su dobili priliku da igraju u istoj ligi sa Željezničarom, Sarajevom, Zrinjskim, Širokim Brijegom, Slobodom, Borcem, Čelikom i ostalim premijerligašima.

Ipak, prvih 14 kola Omladinskih Premijer liga BiH za kadete i juniore pokazali su da su omladinci Mladosti po kvalitetu daleko iza rivala iz lige.

Kombinovano, dva omladinska sastava Mladosti od moguća 84 boda, osvojili su samo tri! Obarščani su na 28 mečeva zabilježili samo jednu pobjedu (kadeti savladali Slaviju 2:1) i čak 27 poraza, uz katastrofalnu gol razliku 11:125!



Kadetska selekcija kolo prije kraja prvog dijela sezone ima učinak od jedne pobjede i 13 poraza, uz gol razliku 7:58, dok su juniori u svih 14 susreta teren napuštali pognute glave. Postigli su svega četiri gola, a primili 67.

U posljednjem odigranom kolu, kadeti Mladosti doživjeli su pravu rezultatsku katastrofu u Tuzli, gdje je Sloboda slavila rezultatom 11:0, dok su juniori prošli nešto bolje. Primili su "samo" pet golova.

Predsjednik premijerligaša iz Velike Obarske Borko Blagojević u razgovoru za MONDO objasnio je zbog čega se Mladost nalazi u takvoj situaciji.

JUNIORI

Borac - Mladost 6:0
Mladost - Velež 0:1
Drina - Mladost 3:1
Sarajevo - Mladost 3:0
Mladost - Travnik 0:1
Čelik - Mladost 4:2
Mladost - Olimpik 0:2
Široki Brijeg - Mladost 8:1
Mladost - Slavija 2:1
Zrinjski - Mladost 5:0
Mladost - Radnik 0:4
Željezničar - Mladost 7:1
Mladost - Vitez 0:2
Sloboda - Mladost 11:0

"Fudbalski klub Mladost imao je samo najmlađe selekcije, predpionire i pionire, tako da smo se ulaskom u Premijer ligu BiH našli u problemu. Tim igračima pridodali smo mlade fudbalere koji nisu mogli da igraju u Radniku iz Bijeljine i drugim okolnim klubovima, formirali smo određenu selekciju igrača, ali potrebno je vrijeme da te selekcije zažive i funkcionišu na pravi način", naglasio je prvi čovjek zeleno-bijelih.

Dakle, za kadete i juniore nastupaju kombinovani timovi, koji su nerijetko sastavljeni od mlađih igrača nego što je slučaj kod rivala u ligi.

"Kombinujemo igrače u obje selekcije. Čak smo i nekoliko talentovanih pionira priključili kadetskoj selekciji, ali njihovo vrijeme tek dolazi", poručio je Blagojević.

Na pitanje koliko igra kadeta i juniora utiče na seniorski tim, predsjednik Mladosti kaže:

"U našem timu nastupa šest igrača iz Obarske. Igrači koji su ponikli u našem klubu Mikica Blagojević i Mikica Krstić ove sezone priključeni su seniorskom timu, tako da se može reći da se igre kadeta i juniora ne odražavaju previše na prvi tim. Takmičenja su odvojena, nemaju veze jedno s drugim, tako da to ne utiče mnogo na različite selekcije", tvrdi Blagojević.

PRIJERATNA ISTORIJA

Fudbalski klub Mladost osnovan je 1948. godine, a u prijeratnoj istoriji uglavnom je učestvovao u niželigaškim takmičenjima. Tim iz Velike Obarske u sezoni 1983/84. osvojio je titulu u Semberskoj ligi, čime je izboren plasman u Međuopštinsku ligu, grupa "Istok". Tri godine kasnije, Mladost je "uzela" titulu i u ovoj ligi, plasirala se u Zonsku ligu, gdje je igrala do sezone 1989/90. kada je postala šampion i izborila viši rang - Regionalnu ligu BiH, grupa "Sjever".

S obzirom da su i seniori Mladosti na posljednjem mjestu u Premijer ligi BiH, tim iz Velike Obarske u nastavku sezone očekuje žestoka borba za opstanak.

Prema riječima Blagojevića, izborna skupština kluba, koja je zakazana za decembar, odrediće dalju sudbinu premijerligaša iz Velike Obarske.

"U decembru će biti održana redovna, ali izborna skupšina kluba, koja bi mogla dati odgovor na pitanje kako će Mladost funkcionisati u budućnosti i šta nam je činiti dalje", poručio je za kraj predsjednika kluba Borko Blagojevića.

Mladost je ranijih sezona eskpresno preskakala rangove i prošle godine stigla do elitnog ranga bh. fudbala.

Debitantski nastup okončala je na solidnom 11. mjestu, a kolo prije kraja jesenjeg dijela tekuće sezone zakucana je za samo dno.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prolaznik

Zato sto je glup sistem... kozara iz gradiske ima jednu od boljih skola u bih, ali zbog neigranja seniora nemaju pravo da se takmice sa najboljima. kadeti prije 2 god bili prvaci bih i nisu naredne god igrali jer su seniori ispali, smjesno. u svojoj ligi postignu skoro 100 golova

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC