• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Magat i Barbarez, pa skraćena lista

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Delegacija "ad hok" Komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u petak će u Beču obaviti razgovor sa Feliksom Magatom, njemačkim stručnjakom koji je jedan od kandidata za selektora "zmajeva".

Magat, uz Milovana Rajevca (Srbija), jedini je stranac sa kojim će biti obavljeni razgovori, a to će u glavnom gradu Austrije učiniti tim kojeg će činiti potpredsjednici FS BiH Ivan Beus i Darko Ljubojević, te generalni sekretar Jasmin Baković.

Pregovori sa kandidatima za selektora biće okončani početkom naredne sedmice, u ponedjeljak ili utorak kada će članovi Komisije za prijedlog imenovanja selektora BiH razgovarati sa Sergejom Barbarezom, bivšim kapitenom reprezentacije BiH.

Kako saznaje agencija "Anadolija", nakon razgovora sa Barbarezom Komisija će skratiti listu kandidata, vjerovatno, na tri ili četiri trenera od kojih će jedan postati nasljednik Safeta Sušića na klupi "zmajeva".

Selektora će birati 14 članova Izvršnog odbora FS BiH (jedan član suspendovan) na sjednici zakazanoj za 11. decembar. Onaj stručnjak za kojeg glasa najmanje 12 predstavnika "fudbalske vlade" biće inaugurisan za selektora od kojeg čelnici FS BiH očekuju da državnu ekipu vrati na pobjednički kolosijek i pokuša je odvesti na EURO 2016 u Francusku.

Podsjetimo uz Magata i Barbareza, kandidati za selektora BiH sa kojima su do danas obavljeni razgovori su i Blaž Slišković, Milovan Rajevac, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Amar Osim i Dragan Okuka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC