• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li koliko je Rijeka zaradila na Kramariću?

Autor mondo.rs

Andrej Kramarić, prva zvezda hrvatskog prvenstva, od danas je član Čelsija, s tim da je odmah prosleđen na pozajmicu u Lester.

Bilo je pitanje vremena kada će Andrej Kramarić napustiti Rijeku i Hrvatsku nogometnu ligu.

Malo zato što igra fantastično, malo zato što nema dugoročan ugovor, pa je ovo bio poslednji trenutak da se na njemu zaradi ozbiljan novac. I Rijeka je zaradila.

Prema informacijama koje kruže u britanskim medijima, Čelsi je za 23-godišnjeg izdvojio 7,5 miliona funti, što je devet miliona evra i to je verovatno maksimiziran iznos koji je zavisi od broja nastupa hrvatskog reprezentativca u prvom timu, golovima, trofejima... U Hrvatskoj se (logično?) pominje manja svota, a treba uzeti u obzir i to da je Rijeka nezvanično "dužna" procente Dinamu (čitaj: Zdravku Mamiću).

Bilo kako bilo, Rijeka je ostvarila najveći transfer u svojoj "povijesti", a naši Branislav Ivanović i Nemanja Matić, potencijalno, dobili još jednog saigrača sa kojim će moći da razgovaraju na maternjem jeziku.

Ipak, Kramarića čeka težak posao kako bi se nametnuo na "Stamford bridžu". Bez želje da se potcenjuju njegovi kvaliteti i neosporan potencijal, Čelsi je osvedočen primer borbe protiv "UEFA finansijskog fer-pleja" i ta mašina funkcioniše godinama.

Klub Romana Abramoviča godinama unazad kupuje talentovane fudbalere i tako se svesno kocka. Ako "eksplodiraju", dobiće šansu u Čelsiju, ako ne, biće prodati drugim klubovima i na njima će se na kraju svakako zaraditi, jer gro njih nikada ne ispuni brojke koje klub obavezuju da plati pun iznos transfera.

Jedan od primera je i Nemanja Matić, koji je bio doveden kao "klinac", plaćen mizerno, upotrebljen kao sredstvo plaćanja za dovođenje Davida Luiza i, onda, kada se ispostavio kao velika greška - plaćen pet puta više da bi se vratio. Ali, neki igrači, poput Kevina De Brojnea, Romelua Lukakua, Džefrija Brume, itd. nikada se nisu izborili za mesto u timu, a na kraju je klub na njima zaradio.

Videćemo kako će završiti Kramarić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC