• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spaljen travnjak na stadionu u Banjaluci!?

Autor mondo.ba

Travnjak na Gradskom stadionu u Banjaluci na više mjesta je spaljen takozvanim "Totalom", sredstvom za uništavanje trave u korijenu koje se koristi na mjestima na kojima se ne želi njeno pojavljivanje.

 Spaljen travnjak na banjalučkom Gradskom stadionu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ovo su potvrdile analize Poljoprivrednog fakulteta, kao i firme "Mikro pek" doo, specijalizovane trgovine pesticidima i folijarnim đubrivima, piše banjalučki list "Press RS".

Poslije famozne "svastike" na splitskom "Poljudu" u Banjaluci su se pojavili čudni krugovi, a ubrzo je na čak pet mjesta i uzduž, od jedne do druge aut linije, trava i bukvalno spaljena, pa je upravnik Gradskog stadiona Nenad Dragojević odlučio da provjeri o čemu se radi.

"Jasno mi je rečeno da je u pitanju ljudski faktor i da trava ne može prirodnim putem da bude ovako uništena. Dobili smo preporuku da izmjenimo kompletnu podlogu ili da postepeno liječimo zatrovane dijelove travnjaka. Sa obje adrese dobili smo identičnu informaciju da je u pitanju takozvani ‘Total’, sredstvo za uništavanje trave u korijenu", pojasnio je Dragojević u izjavi za "Press RS".

Bravo za organizatore koncerta Željka Joksimovića

Iako se Gradski stadion u Banjaluci koristi i za druge namjene, po prvi put će neko osim Borca to i da plati.

"Do sada su svi troškovi potrošene električne energije i vode, potom usluge čišćenja i sličnih stvari išle na teret Borca i do sada nikome nikada nije palo na pamet da nam bar malo pomogne. Međutim, organizator koncerta Željka Joksimovića je prihvatio na sebe obavezu da preuzme troškove čišćenja, održavanja i korištenja električne energije. Takođe, dogovorili smo se da se na teren neće unositi ništa što je metalno ili stakleno, nikakvi čepovi koji bi mogli da završe u travnjaku i koji bi mogli da, eventualno, povrijede igrače na treningu. Koristiće se samo plastika koja se nakon koncerta može mnogo lakše i kvalitetnije pokupiti", naglasio je Ilić.

Čelnici banjalučkog kluba smatraju da je u pitanju svojevrsna diverzija na Gradski stadion, ali i na "Velikana iz Platonove".

"Naš teren je već godinama u lošem stanju i na njemu se neka ozbiljnije intervencija nije dešavala već desetak godina. Sada nam je napravljena prava diverzija jer je na teren prosuta neka hemikalija koja je na pet mjesta potpuno sagorila travnjak. Ono što je očigledno, to je da je Gradskom stadionu potrebna ozbiljnija rekonstrukcija, ali nije to najveći problem. Mi bi teren lako vratili u odličnu fromu da nije svega onoga što se dešava na njemu. Svjesni smo da Banjaluka nema neki koncertni centar na kojem bi se ovakve manifestacije mogle održavati, a mi smo samo korisnici, a ne vlasnici stadiona, i ne možemo da zabranimo ovakva dešavanja! Zato smo teren posuli kvarcnim pijeskom kao zaštitnim slojem, te pustili da trava poprilično izraste kako bi kasnije imali što manje štete", rekao je predsjednik Borca u ostavci Draško Ilić za pomenuti banjalučki list.

Napomenuo je i da je krajnje vrijeme da Grad Banjaluka napokon počne sa realizacijom projekta i izgradnje pomoćnih terena na prostoru iz sjeverne tribine Gradskog stadiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC