• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 minuta 59 sekundi 30 dodira 9 šuteva 5 golova!

Autor mondo.rs

Kako da ne pišemo o ovome?

Kako da o ovome ne pišemo danas, kad je čovek za osam minuta i 59 sekundi, sa svega 30 dodira, iz devet pokušaja, dao pet golova, jednom pogodio stativu i jednom naterao nesrećnog Dijega Benalja da se svojski potrudi da mu odbrani?

Osam minuta i 59 sekundi, sa klupe, za 5:1 posle 0:1.

Robert Levandovski.

On je postao prvi fudbaler u istoriji Bundeslige koji je dao pet komada kao rezervista, a 14. kojem je to pošlo za nogom. Niko u Nemačkoj nije pet puta bio strelac još od avgusta 1991. godine kada je Mihael Tonis uradio to u pobedi Duizburga nad Karlrsrueom od 6:2.

Tonis je bio samo jedan od sportista koji su sinoć izrazili divljenje igrom spretnog Poljaka i čestitao mu preko Facebooka.

LEVANDOVSKI 5+



Da može koliko želi, Levandovski je nagovestio još u aprilu 2013. godine kada je u meču polufinala Lige šampiona, i to sa Real Madridom u Dortmundu, dao četiri gola za Borusiju u pobedi od 4:1.

"Nikada nisam doživeo ništa ovako, čak ni slično. Pet golova za devet minuta. Vau!? Moguće da nikada više neću ni videti ništa slično u životu", rekao je posle utakmice Pep Gvardiola, trener Bajerna, koji se još na terenu hvatao za glavu i okretao ka publici u neverici.

"Šta da kažem? Napadač svetske klase koji šutne pet puta na gol, a zamalo da da sedam golova", rekao je trener Volfsburga Diter Haking koji je bio samo nemi posmatrač najbrže petice u istoriji nemačkog fudbala, a možda i šire.

Istorija.
Izvor: YouTube



Levandovskom je za het-trik bilo potrebno tri minuta i 19 sekundi.

"Koliko mi je bilo potrebno za tri gola? Hmmm, možda pet minuta", rekao je posle utakmice.

"Manje? Prilično manje?", čudio se.

"Ovo je ludo. Samo sam šutirao, jer smo gubili 0:1, uopšte nisam razmišljao o vremenu i broju golova. Neverovatno", rekao je Levandovski, koji se potom sa surpugom slikao i "okačio" fotku na Instagram, kako bi ovekovečio ovo veče i s porodicom.

Twitter Embed Code



Teško da ćemo ovo zaboraviti. Bajern je zahvaljujući njemu stigao do maksimalnog 18. boda u šest kola, uz gol-razliku od plus 17, a kada mu je to prethodni put uspelo (2012/13) nadmoćno je osvojio titulu.

Levanovskom je, kao što smo rekli, bilo potrebno manje od devet minuta i svega 30 dodira s loptom da postigne pet golova. Kakav je to podvig? Prvo, ostvaren u meču sa najvećim Bajernovim rivalom za titulu prošle sezone, učesnikom Lige šampiona i, možda, prvim izazivačem ove sezone.



U Superligi Srbije odigrano je čak deset kola, 900 minuta fudbala, a Jagodina ima dva gola manje od Levandovskog sinoć!

Drugo, Levandovski je za devet minuta postigao više golova od "pola" Bundeslige u prethodnih šest kola! Tim Hofenhajma i Hanovera dao je četiri gola na pet utakmica, Augusburg četiri na šest, Leverkuzen i Ingloštat tri na šest, a vicešampion Nemačke Borusija Menhengladbah postigao je dva gola u šest kola, za 540 minuta igre plus nadoknade vremena.

Arsenal i Totenhem dali su u Premijer ligi po pet golova na šest utakmica, Liverpul četiri na šest, Njukasl tri na šest, Inter je u Seriji A prvi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova i pet golova na četiri utakmice, Lacio i Juventus, vicešampion Evrope, postigli su na četiri meča gol manje nego Levandovski za devet minuta, a osvajač Lige Evrope Sevilja, na četiri meča u Primeri, dala je samo dva gola, koliko ima i Valensija na pet.


Ima li nešto što Levandovskom nije uspelo?

Jeste!

Nedostajao mu je jedan gol, možda taj šut što je završio na stativi, da obori apsolutni rekord Bundeslige, koji datira još iz avgusta 1977. godine. Tada je as Kelna Diter Miler dao šest komada u pobedi nad Verderom od 7:2.


Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC