• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Častan poraz Igokee u Zagrebu

Autor mondo.ba

Šampion Bosne i Hercegovine poražen je na startu nove ABA sezone od Cedevite 67:56 (16:12, 20:9, 17:23, 14:12)

Aleksandrovčani su u Zagreb stigli jako oslabljeni - bez Marka Čakarevića, koji je izgubljen na duže vrijeme, bez Nemanje Krstića, koji je bolestan, ali i bez suspendovanog Džordana Rajlija.

S takvim rosterom, „igosi“ realno nisu imali šta da traže protiv aktuelnog vicešampiona Jadrana, ali su uprkos svemu uspjeli da pruže žestok otpor i časno polože oružje u Domu sportova - 67:56 (16:12, 20:9, 17:23, 14:12).

Prvu četvrtinu "igosi" su odigrali manje-više u egalu, iako je Cedevita konstantno imala prednost, da bi početkom druge dionice serijom od 5:0 prvi put prešla u vođstvo, a onda stala što su iskoristili domaći košarkaši i stekli ubjedljivu prednost od čak 15 poena. U trećoj četvrtini, Igokea je uspjela da se vrati u meč i smanji ispod 10 poena pred odlučujućih 10 minuta u zagrebačkom Domu sportova.

Sredinom posljednjeg perioda "igosi" su se potpuno vratili trojkama Aleksandra Ćapina i Miroslava Pašajlića smanjivši na samo "minus četiri", ali je reagovao trener Cedevite Veljko Mršić i tajm-autom primirio pomalo izgubljene domaće igrače, koji su nakon toga ponovo vratili dvocifrenu prednost i riješili meč.

Najefikasniji u taboru prvaka Bosne i Hercegovine bili su Aleksandar Ćapin sa 15, Nemanja Todorović sa 12 i Miloš Komatina sa poenom manje. Solidnu partiju na svom debiju ostvario je i nekadašnji kapiten Crvene zvezde koji je ubacio osam koševa.

U zagrebačkom taboru, Luka Babić je postigao 10 pogodaka.

PRVA ČETVRTINA (16:12)

Od samog starta, Cedevita je preuzela konce igre i konstatno vodila, ali nije uspjela da stekne neku osjetniju prednost nad izabranicima Željka Lukajića.

Kod Zagrepčana očekuje se jadranski debi mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanana Muse, ali u prvih 10 minuta nije dobio priliku kod novog trenera domaćih Veljka Mršića nakon odlaska Jasmina Repeše.

U startnoj petorci Aleksandrovčana našao se i Vuk Radivojević, koji je u prvoj četvrtini postigao četiri poena, koliko je Zagrepčanima ubacio i centar „igosa“ Miloš Komatina. Dva koša više uknjižio je Aleksandar Ćapin.

U ekipi vicešampiona regionalnog takmičenja Džejms Vajt je bio najefikasniji u prvoj četvrtini sa pet pogodaka.

DRUGA ČETVRTINA (20:9)

Početkom drugog perioda, Igokea je uspjela da preokrene i prvi put povede na utakmici pogocima Vuka Radivojevića i Nemanje Todorovića (17:16), ali su zagrebački košarkaši ponovo snažnom odbranom uspjeli da najprije zaustave nalet Igokee, a onda i ponovo krenu da rešetaju koš prvaka BiH.

Prvu dvocifrenu prednost, Cedevita je stekla na tri minuta do kraja poluvremena (28:17), a onda i u dva navrata čak i „plus 15“ (34:19). Igokea je imala prazan hod od čak sedam minuta u drugom kvartalu, koji je prekinuo Ćapin.

Konačan rezultat prije odlaska na odmor je 36:21.

Najefikasniji kod Igokee u prvom dijelu bio je Aleksandar Ćapin sa osam, dva manje upisao je Miloš Komatina, dok su na drugoj strani Cedevitu predvodili Džejms Vajt, Miro Bilan, Luka Babić i Marko Arapović sa po pet koševa.

TREĆA ČETVRTINA (17:23)

Cedevita je rutinski održavala vođstvo od 15-ak poena, sve do bespotrebne nesportske lične greške Frana Pilepića, koji je laktom udario Nikolu Pešakovića, pa su „igosi“ imali dobru šansu da se vrate na jednocifreni „minus“.

Trojkom Nemanje Todorovića su to i uspjeli (48:39), a potom je „flouterom“ Ćapina prednost spala na „minus sedam“. Uzvratio je „kucanjem“ Luka Žorić, ali je Todorović ponovo pogodio izvan linije 6.75 smanjivši na 50:44.

Cedevitu je u posljednjoj sekundi trećeg perioda spasio Džejkom Pulen koji je uzvratio trojkom za +9.

Košgetere Igokee predvode Ćapin i Todorović sa po 12 poena, dok je kod Cedevita najbolji Pulen sa osam i Nemanja Gordić sa sedam pogodaka.

ČETVRTA ČETVRTINA (14:12)

Iako se činilo da je Cedevita odavno prelomila utakmicu, „igosi“ se nisu predavali što je rezultiralo dobrom igrom u trećoj četvrtini. I početkom posljednje, Aleksandrovčani su krenuli na sve ili ništa. Najprije je Radivojević je napravio odličan potez, blokirao je Vajta, a onda poentirao iz kontranapada.

Sredinom posljednjeg kvartala dvije trojke (Ćapin i Miroslav Pašajlić) vratile su Igokeu potpuno u meč (58:54) što je natjeralo trenera domaćina Veljka Mršića da pozove minut odmora.

Cedevita je potom primirila igru i sa linije slobodnih bacanja napravila mini seriju od 4:0, a Igokea je napravila nekoliko grešaka u napadu, pa su Zagrepčani stekli ponovo 10 razlike (64:54) na nepuna dva minuta do kraja i „prelomila“ utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC