• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Kostić ugasio "fenjer", Šunjić isključen

Autor mondo.ba

Štutgart je konačno, nakon pet sušnih kola, ostvario pobjedu u Bundesligi. Savladan je Volfsburg rezultatom 3:1, a da na golu gostiju nije bilo sjajnog Dijega Benalja, trijumf "švaba" mogao je biti daleko ubjedljiviji.

Pune tri i po godine čekao je Štutgart na trijumf protiv Volfsburga. I dočekao je. Poslije šest uzastopnih poraza, konačno su se "švabe" radovale.

Da su domaći napadači bili bar malo precizniji, mreža "vukova" bila bi daleko punija. Ovako, i pored tri primljena gola, goste je od katastrofe spasio sjajni golman Dijego Benaljo.

Štutgart - Volfsburg 3:1 (2:1)

Ipak, do slavlja su prvo stigli gosti.

Volfsburg je postigao gol na prethodnih 17 duela sa Štutgartom, što je najduži niz u Bundesligi kada se gledaju međusobni susreti dvije ekipe.

Dugo je trajala akcija Volfsburga. Prvo je Maks Kruze šutirao, golman Štutgarta Pržemislav Titon je odlično intervenisao, lopta je zatim došla do Danijela Kaliđurija, koji je uposlio usamljenog Maksimilijana Arnolda, a ovaj lijepim udracem savladao domaćeg čuvara mreže.



Do izjednačenja Štutgart je stigao samo osam minuta kasnije. Danijel Didavi raspalio je po lopti sa preko 20 metara, a nikakve šanse nije imao Dijego Benaljo i lopta mu je odsjela iza leđa, 1:1.



Filip Kostić u 31. minutu krunisao je prelijepu akciju Štutgarta za potpuni preokret "švaba". Srpskom reprezentativcu nije bilo teško da proslijedi loptu u praznu mrežu i postigne prvi gol u sezoni, nakon što je veći dio posla na desnoj strani uradio mladi Timo Verner.



Sjajnu šansu za treći gol imali su domaći samo tri minuta kasnije. Lukas Rup odlično je šutirao sa desetak metara, ali je lopta uzdrmala stativu Benaljovog gola. I u 42. minutu Verner je mogao povisiti na 3:1, kada je izašao sam pred golmana gostiju, ali je Benaljo bio uspješniji.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Didavi je postigao još jedan pogodak. Sjajno je šutirao sa ivice šesnaesterca u nebranjeni dio gola Volfsburga i donio dva gola prednosti svom timu.



Verner je imao priliku i u 55. minutu da riješi meč, ali ga je ponovo nadmudrio odlični kapiten na golu gostiju.

Bh. reprezentativac Toni Šunjić, za razliku od Kostića, nije dočekao kraj susreta. Zbog drugog žutog kartona u 70. minutu, morao je u svlačionicu, pa su posljednjih dvadesetak minuta meča domaći igrali sa 10 igrača.

Uprkos igraču manje, Štutgart je uspio da odoli svim napadima gostiju i zadrži vođstvo do kraja susreta, čime je ostvario izuzetno bitnu pobjedu.

Tim Jirgena Kramnija, kojem je ovo bio prvi trijumf na klupi "švaba", ovim trijumfom konačno je pobjegao sa začelja tabele. Štutgart će zimovati na 15. mjestu, a do kraja sezone vodiće žestoku bitku da zadrži ovu ili još bolju poziciju koja osigurava opstanak u Bundesligi.

Bundesliga, 17. kolo:

Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)
/Majer 31, Ajgner 48 - Pizaro 29/

HSV - Augzburg 0:1 (0:0)
/Moravek 76/

Hanover - Bajern Minhen 0:1 (0:1)
/Miler pen 40/

Ingolštat - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Ćićarito 73/

Keln - Borusija Dortmund 2:1 (0:1)
/Celer 83, Modest 90 - Papastatopulos 18/

Štutgart - Volfsburg 3:1 (2:1)
/Didavi 22, 47, Kostić 31 - Arnold 14/

Odigrano u petak:

Šalke - Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Čupo Moting 28/

U nedjelju:

Herta - Majnc (15:30)
Borusija Menhengladbah - Darmštat (17:30)

TABELA: Bajern Mihnen 46, Borusija Dortmund 38, Herta (-1) 29, Bajer Leverkuzen 27, Šalke 27, Borusija Menhengladbah (-1) 26, Volfsburg 26, Majnc (-1) 24, Keln 24, HSV 22, Ingolštat 20, Augzburg 19, Darmštat (-1) 18, Ajntraht 17, Štutgart 15, Verder 15, Hanover 14, Hofenhajm 13.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC