• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac predstavio trenera i pojačanja (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Banjalučani promovisali novog trenera Aleksandra Janjića i povratnike na Gradski stadion, Borisa Raspudića i Darka Maletića.

 FK Borac: Promovisan trener Aleksandar Janjić i pojačanja Raspudić i Maletić Izvor: MONDO/Goran Arbutina

FK Borac sa optimizmom ulazi u proljećni dio sezone. Iako će voditi borbu za opstanak, Banjalučani poslije izbora nove uprave sa mnogo samopouzdanja dočekuju drugu polusezonu u Premijer ligi BiH.

Na Gradskom stadionu odmah su povučeni krupni potezi i umjesto Željka Vranješa doveden je novi trener, Aleksandar Janjić, koji je promovisan u četvrtak u podne.

Osim njega predstavljena su i dva pojačanja, koja istini za volju nije trebalo mnogo predstavljati, jer se radi o povratnicima u Borac - crveno-plavi dres ponovo nose Boris Raspudić i Darko Maletić.

Aleksandar Janjić stigao je u Banjaluku iz ivanjičkog Javora, a prije njega vodio je Rad, Bežaniju Smederevo, Voždovac i Metalac. Sa Borcem je dogovorio saradnju do kraja sezone.

"Drago mi je da sam ovdje. Pravi je izazov biti u Borcu iz Banjaluke u ovom trenutku i zaista će nam trebati sva energija, maksimalno zalaganje i trud da bismo došli do krajnjeg cilja a to je da Borac ostane u eliti", rekao je Janjić.

On je istakao da je prilično pripremljen došao na čelu banjalučkog premijerligaša.

"Poznajem Premijer ligu BiH, pratio sam ju. Naravno volio bih da ju i više poznajem, ali mislim da ju poznajem dovoljno. Ono što je bitno je da upoznam svoju ekipu i svoje igrače i uspostavim s njima kontakt kakav bih volio i kakav bi trebali da imamo. Pred nama je malo vremena, a mnogo posla. Zbog toga će morati da potroše mnogo truda i nerava da me istrpe, ali i ja njih, ali očekujem žestok rad i dobru atsmosferu u ekipi i oko nje. Sada su nam došla dva igrača koja donose kvalitet i iskustvo, već time ćemo dosta dobiti, a naravno da ćemo u narednom periodu mnogo raditi", istakao je Janjić.

U međuvremenu, novi šef stručnog štaba Borca odradio je jedan trening i upoznao se sa ekipom.

PLAN PRIPREMA

Borac u nedjelju ide na prvi dio priprema u Etno-selo Stanišići pored Bijeljine gdje će se zadržati sedam dana. Nakon povratka u Banjaluku planirano je da 3. februara odigra jednu prijateljsku utakmicu, a sljedeći dan fudbaleri Borca otići će na drugi dio priprema. Uprava kluba još razmatra da li će to biti na Ohridu ili nekoj drugoj destinaciji i to bi trebalo da bude poznato u narednih dan-dva.

 "Ekipu sam upoznao kroz CD-ove i utakmice koje sam gledao na TV-u, tako da sam došao sa prilično dobrim predznanjem. Ono što sam vidio za ovaj jedan trening je da su momci vrijedni, da kod njih postoji velika energija, to nosi i mladost sa sobom. Ostaje nam u narednom periodu da dovedemo igrače poputnjih dvojice, koji će imati kvalitet i iskustvo i da ih ukomponujemo sa mladim igračima koji su tu".

Promjena u igračkom kadru Borca će biti u narednim danima, očekuje se da neki igrači dođu, ali i da neki napuste klub.

"U narednih nekoliko dana upoznaću se bolje sa ekipom i sa sportskim direktorom i ostalim strukturama ćemo da odlučimo koji igrači nam nisu potrebni, a isto tako već pregovaramo sa nekim potencijalnim pojačanjim i u zavisnosti od toga razmišljaćemo koga ćemo otpustiti. Nije nam cilj da nagomilamo igrače. Želimo da imamo kvalitet, ali da izbjegnemo nagomilavanje".

Pod vođstvom Janjića, ekipa Javora statistički je davala malo golova, ali je malo i primala. On, međutim, ne prihvata ocjenu da forsira tvrd fudbal.

“Za Javor se uvijek pominje da igra 'tvrd fudbal', ali ko je malo pratio igre vidi se da je Javor igrao najofanzivniji fudbal, uz Zvezdu. Moja opredijeljenje nije samo čvrsta i jaka odbrana, a gore šta uradimo. Pokušaćemo da iskoristimo sve potencijale igračkog kadra, a nadam se da ćemo sa igračima koje ćemo još da dovedemo dobiti još kvaliteta i da ćemo igrati ne samo da se branimo, već i da napadamo. Naravno da budemo čvrsti jer iz dobre odbrane potiče napad, ali isto tako nema ni uspjeha samo sa odbranom", istakao je Janjić.

Borac je ipak pojačao odbranu povratkom Raspudića, koji može da igra štopera i beka, dok je Maletić bočni igrač.

Raspudić je stigao iz Bruneja gdje je nastupao za DPMM i osvojio šampionsku titulu u singapurskoj ligi, a potpisao je dvogodišnji ugovor sa matičnim klubom.

"Uvijek se lijepo vratiti. Lijepo je biti vani, ali uvijek se lijepo vratiti u matični klub. Neću imati problema sa igračima koji su tu trenutno, uglavnom su to mlađi igrači, a mi stariji trebamo biti neki primjer i vjerujem uz pravi rad i stručni štab da možemo izboriti opstanak", rekao je popularni Boka.

Darko Maletić u Borac se vratio iz mostarskog Veleža i u Borcu će provesti narednih godinu dana, nakon čega će završiti karijeru.

"Stvarno sam srećan i uzbuđen. Zahvalio bih se upravi što mi je ukazala priliku da završim karijeru u svom klubu u kojem sam počeo. Sa te strane sam stvarno srećan. Nadam se da ćemo mi kao najiskusniji dati veliki doprinos našem primarnom cilju a to je opstanak. Trebamo se svi uključiti i dati svu energiju da to obezbijedimo ovu polusezonu, a onda nadam se da će klub krenuti u boljem smjeru. Znamo da neće biti lako, znamo kakva je situacija, došla je nova uprava, novi ljudi, neka nova energija i nadam se pomaku i da ćemo u ovih 12 kola obezbijediti opstanak, a onda na ljeto da se rješavaju neke krucijalne stvari za klub i za budućnost", rekao je Maletić.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Početak

Dobro je počelo. Boka i Maltić su klasa igrači za ovu ligu pa makar imali i po 40 godina.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC