• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučicu" nije potresao sukob legende i trenera

Autor mondo.ba

Frančesko Toti i Lučano Spaleti nisu u dobrim odnosima, ali to nije smetalo ostalim prvotimcima Rome da pruže odličnu partiju i deklasiraju Palermo na "Olimpiku". Edin Džeko promašio nemoguće, pa postigao dva gola i dva puta asistirao.

Duel 26. kola sa Palermom Roma je dočekala pod pritiskom, s obzirom na današnje odstranjivanje kapitena Frančeska Totija iz ekipe od strane trenera Lućana Spaletija.

Ipak, osim uvodnih minuta, nije se vidjela nervoza kod igrača Rome, koji su rutinski stigli do pobjede protiv slabašnog Palerma, pete u nizu u Seriji A.

ROMA - PALERMO 5:0 (1:0)

Nakon silnih promašaja ove sezone, pojedini italijanski mediji, ali i navijači, Edina Džeku prozvali su Edin Cieco (ital. slijepac, riječ koja se slično čita kao prezime bh. internacionalca).

A Edin se u dobroj mjeri potrudio da opravda taj nadimak. U 28. minutu imao je fenomelnalnu priliku da savlada Fabricija Alastru na golu Palerma, ali je promašio nemoguće.

...
Izvor: YouTube

Srećom po njega, već u narednom napadu odlično ga je proigrao saigrač iz reprezentacije BiH Miralem Pjanić, a "dijamant" je nakon odličnog prijema lijepim udarcem donio prednost Romi.

Inače, u prvih 25 minuta Roma je izgledala potpuno bezidejno. Tim Lućana Spaletija nije stvorio niti jednu ozbiljniju šansu, do Džekinog promašaja koji je bio prelomni trenutak ovog meča.

Mogao se i Pjanić upisati u listu strijelaca u samom finišu prvog dijela igre. U 44. minutu na sebi svojstven način sjajno je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila stativu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Džeko je iznudio korner, izveo ga je Alesandro Florenci, Džeko je prebacio loptu do Sejdua Kejte, a ovaj "špicem" zatresao mrežu Sicilijanaca za 2:0.

Nakon sat vremena igre, semafor je pokazivao 3:0. Džeko se drugi put našao u ulozi asistenta, a Mohamed Salah rutinski je završio akciju "vučice". Samo dva minuta kasnije, Egipćanin je majstorijom kakva se rijetko viđa, iz "mrtvog ugla", postigao svoj drugi, a Romin četvrti gol.

...
Izvor: YouTube

Džeko je u 70. minutu postigao još jedan gol, ali iz očigledne ofsajd pozicije, pa je isti poništen.

Ovacije na "Olimpiku" u 80. minutu dobio je Kevin Strotman. Holanđanin se nakon više od godinu dana pauze vratio na teren i za desetak minuta pokazao da je povreda stvar prošlosti.

Do kraja, zadovoljna ubjedljivom prednošću, Roma je rutinski odradila posao, dok nemoćni Palermo, kojem predstoji borba za opstanak, za 90 minuta nije uspio niti jednom da zaprijeti.

U 89. minutu Džeko je drugim golom kompletirao "petardu", za najubjedljiviju pobjedu Rimljana ove sezone.




SERIJA A - 26. KOLO:

Roma - Palermo 5:0 (1:0)
/Džeko 30, 89, Kejta 52, Salah 60, 62/

Torino - Karpi 0:0

Sasuolo - Empoli 3:2 (1:1)
/Berardi 41, Defrel 48, 50 - Zjelinski 36, Makarone 69 pen/

Atalanta - Fiorentina 2:3 (0:0)
/Konti 84, Pinilja 90+1 - Fernandez 67, Teljo 81, Kalinić 90/

Đenova - Udineze 2:1 (0:1)
/Ćerći 58 pen, Laksalt 70 - Adnan 33/

Frozinone - Lacio 0:0

U ponedjeljak:

Napoli - Milan (21:00)

Odigrano u subotu:

Inter - Sampdorija 3:1 (1:0)
/Dambrozio 23, Miranda 57, Ikardi 73 - Kvaljarela 90+2/

Verona - Kjevo 3:1 (1:0)
/Toni 29, Pacini 57, Jonica 90+5 - Pelisije 71/

Odigrano u petak:

Bolonja - Juventus 0:0

TABELA: Juventus 58, Napoli (-1) 56, Fiorentina 52, Roma 50, Inter 48, Milan (-1) 43, Sasuolo 38, Lacio 37, Bolonja 34, Empoli 34, Torino 32, Kjevo 31, Atalanta 29, Đenova 28, Udineze 27, Palermo 26, Sampdorija 25, Frozinone 23, Karpi 20, Verona 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC