• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma ovjerila Juveu peti uzastopni "skudeto"!

Autor mondo.ba

Tri kola prije kraja Juventus je peti put uzastopno osvojio titulu prvaka Italije! Torinskom klubu "skudeto" je servirao Rađa Naingolan u 89. minutu za pobjedu Rome nad Napolijem (1:0).

Juventus je ponovo šampion!

To doduše i nije neka vijest, jer je već odavno bilo jasno da će crno-bijeli odbraniti titulu s obzirom da su stekli ogromnih 12 bodova prednosti ispred Napolitanaca četiri susreta do kraja sezone.

JUBILARNA 30. TITULA

Od formiranja Serije A, Juve ima 30 titula, a ovaj period podsjeća na doba najveće dominacije italijanskim fudbalom, od 72. do 86. kada su Juventini uzeli devet titula u 15 sezona. Po navijačima "Stare dame", ovo je 34. titula prvaka za Juve, ali će do daljeg ostati na snazi odluka da se titule osvojene u sezonama 2004/05 i 2005/06 ne računaju slavnom klubu zbog učešća u neslavnim radnjama oko nameštanja utakmica. Titula 2005. nije dodeljena nikome, a 2006. pripala je naknadno Interu.

Borba na "Olimpiku" vodila se za drugu poziciju odnosno direktan plasman u Ligu šampiona i na kraju su se radovali Rimljani pogotkom Rađe Naingolana u 89. minutu iako su gosti s juga Italije po prikazanoj igri i šansama bili bliži osvajanju bodova u Rimu.

Ovaj trijumf je je osigurao Juveu trofej prvaka, a Romi gotovo sigurno učešće u posljednjem krugu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje.

Već u prvom minutu dvoboja na "Olimpiku" Roma je mogla da povede nakon što je pogriješila odbrana gostiju, ali je za nijansu neprecizan bio Mohamed Salah.

U prvom poluvremenu ekipa iz Napulja je najbliža mreži Rimljana bila u 30. minutu kad je Gonzalo Iguain odlično reagovao na centaršut, a još bolje odreagovao Vojćeh Šćesni i spriječio pogodak.

Mreža "vučice" se zatresla četiri minuta ranije ali je gol Hozea Kaljehona poništen zbog ofsajda.

U nastavku su prvi zaprijetili gosti preko Mareka Hamšika, koji se izborio po lijevoj strani i uputio dobar udarac iskosa, međutim, ponovo je Šćešni bio na visini zadatka.

UČINAK "ZMAJEVA"

Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta u dresu Rome zaradivši žuti karton, Ervin Zukanović je u igru ušao u 21. minutu zbog povrede Grka Konstantinosa Manolasa, dok je kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

U 65. minutu Dris Mertens je bio u mat poziciji, ali je Belgijanac bio za malo neprecizan, lopta je prohujala pored desne stative i propala je nova šansa Napolitanaca.

Jedan od ljepših trenutaka na utakmici bio je ulazak Frančeska Totija u 80. minutu, ali za razliku od prethodne utakmice sa Torinom, ni Princ Rima nije mogao da donese pobjedu.

Ali jeste Belgijanac Naingolan, koji je s ivice kaznenog prostora plasirao mrežu u lijevi ugao - 1:0.

...
Izvor: YouTube

U drugoj utakmici igranoj u ponedjeljak, Milan je vodio u Veroni golom Žeremija Vereza u 31. minutu, ali je domaći tim na stadionu "Mark Antonio Bentegodi" do izjednačenja došao pogotkom Đampaola Pacinija iz jedanaesterca u 77. minutu (1:1).

Tim Luiđija Del Nerija je više želio pobjedu, iako je šansi bilo na obje strane posebno u samom finišu, da bi u petom minutu sudijske nadoknade iz slobodnog udarca majstorski mrežu rosonera pogodio Luka Siligardi za potpuni preokret.

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

Karpi je u posljednjem meču ovog kola protiv Empolija (1:0) zabilježio zlata vrijednu pobjedu u borbi za opstanak. Gol vrijedan tri boda osigurao je Kevin Lazanja u 85. minutu.

...
Izvor: YouTube

Serija A, 35. kolo:

Roma - Napoli 1:0 (0:0)

/Naingolan 89/


Verona - Milan 2:1 (0:1)
/Pacini 77 pen, Siligardi 90+5 - Varez 31/

Karpi - Empoli 1:0 (0:0)
/Lazanja 85/


Igrano u nedjelju:


Frozinone - Palermo 0:2 (0:0)
/Đilardino 56, Trajkovski 90+2/

Atalanta - Kjevo 1:0 (0:0)
/Borielo 55/

Bolonja - Đenova 2:0 (1:0)
/Đakerini 12, Flokari 62/

Sampdorija - Lacio 2:1 (1:1)
/Fernando 20, Diakite 79 - Đorđević 3/

Torino - Sasuolo 1:3 (1:1)
/Peres 7 - Sansone 2, Peluso 76, Trota 90+4/

Fiorentina - Juventus 1:2 (0:1)
/Mandžukić 39, Morata 83 - Kalinić 80 /

Subota:

Inter - Udineze 3:1 (1:1)
/Jovetić 36, 75, Eder 90+5 – Tero 9/

TABELA: Juventus 85, Napoli 73, Roma 71, Inter 64, Fiorentina (-1) 59, Milan 53, Sasuolo 52, Kjevo 48, Lacio 48, Đenova 43, Empoli 42, Torino 42, Atalanta 41, Sampdorija 40, Bolonja 40, Udineze 38, Karpi 35, Palermo 32, Frozinone 30, Verona 25.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC