• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik pred Beroe: Šanse 50:50

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Radnik iz Bijeljine u revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv bugarske ekipe Beroe ulazi sa velikom dozom optimizma.

 Radnik Beroe najava Liga Evrope Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Radnik ili Beroe?

U prvom duelu u Staroj Zagori Bijeljinci su pružili odličnu partiju, bili blizu postizanja pogotka, ali se mreže ipak nisu tresle.

Ipak, tim koji s klupe predvodi Slavko Petrović pokazao je da se ravnopravno može nositi sa rivalom iz Bugarske, koji je nakon žrijeba u Nionu smatran apsolutnim favoritom u ovom dvomeču. Prvi susret, koji je završen 0:0, nije riješio ništa, pa će revanš na Gradskom stadionu u Banjaluci (četvrtak, 18 časova) donijeti odgovor na pitanje ko će u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Beroe je i prije prve utakmice važio za velikog favorita, ali su nam stvorili šansu za prolaz. Rezultat koji smo ostvarili u Bugarskoj može nas odvesti dalje, ali sigurno da nam neće biti lako. Za protivnika imamo izuzetno kvalitetnu ekipu, što se moglo vidjeti u prvih 30 minuta prvog meča. Očekujem da naša ekipa taktički odradio isti posao kao i u Bugarskoj, te da uz poboljšanu realizaciju tražimo prolaz dalje, što bi za nas bio istorijski uspjeh. Tražiću od ekipe da u utakmicu uđe u visokom ritmu i da ga održi do kraja, što nas je krasilo u prethodnom periodu", rekao je Petrović.

BEZ JAKOVLJEVIĆA I SREĆKOVIĆA

U sastavu Radnika neće biti povrijeđenih Ivana Jakovljevića i Nenada Srećkovića. Jakovljevića i dalje muči meniskus i vjerovatno će morati na operaciju, dok je Srećković obnovio povredu, van trenažnog procesa je i očekuje ga duža pauza.

Prethodnih dana bilo je mnogo priče o rivalu, ali Petrović smatra da isključivo pažnju treba posvetiti "svom dvorištu".

"Uvijek jedna ekipa ima želju šta bi htjela i voljela da igra, a na drugoj je da joj to dozvoli ili ne. Naš cilj je da ne ispunjavamo njihove želje. U meč moramo ući u visokom ritmu i pokazati da smo mi domaćini. Moju ekipu ne volim da plašim protivnikom. Neka oni gledaju kako će sa nama izaći na kraj", zaključio je trener Bijeljinaca.

Tokom prelaznog roka, ekipu Radnika napustili su brojni igrači, stigla su i adekvatna pojačanja, tako da je Petrović imao mnogo posla ovog ljeta oko uigravanja tima.

"Ekipa je pretrpjela brojne promjene, ali je nastavila tamo gdje je prošlogodišnja stala. Nije lako kada vas napusti mnogo standardnih igrača, ali to je naša realnost. Mi smo klub koji pokušava da proizvede što više kvalitetnih igrača i na tome ćemo i ubuduće raditi", poručio je strateg Bijeljinaca zahvalivši se Bugarima na gostoprimstvu i poželjevši im dobru formu, ali nakon revanša sa Radnikom.

Marko Obradović propustio je u prvom meču dvije sjajne prilike da olakša Radniku revanš. Napadač semberskog tima nada se da će u četvrtak biti bolje golgetereski raspoložen.

MAŠINERIJA UMJESTO POLUMAŠINERIJE

Radnik će u Banjaluci imati podršku navijača iz Bijeljine, ali i Banjaluke i svih ostalih mjesta iz Republike Srpske. "Iz Bijeljine dolazi 'mašinerija' naših navijača i nadam se da će podrška biti veća nego u Bugarskoj, kada nas je bodrila 'polumašinerija' od sedam navijača. Vjerujem da će nas podržati cijela Republika Srpska, svi ljubitelji fudbala i sporta uopšte i da ćemo moći parirati atmosferi koja je nas dočekala u Staroj Zagori", poručio je Petrović.

"Vjerujem da ću ispraviti ono što nije bilo dobro u prvoj utakmici. Ukoliko mi se ukaže šansa, očekujem da ću sutra postići pogodak. Atmosfera u ekipi je odlična. Siguran sam da će momci dati svoj maksimum, kao i u prvoj utakmici i da ćemo proći dalje. Šanse su podjednake. Iako su oni favoriti, i mi imamo svoje šanse i volio bih da ih iskoristimo", zaključio je golgeter Radnika.

Jedan od najboljih pojedinaca na meču u Staroj Zagori bio je Samir Memišević. Mladi fudbaler sredine terena

"Mislim da smo u prvoj utakmici dosta toga pokazali. Beroe je kvalitetna ekipa, favorit je, ali i mi imamo realne šanse. Očekujem veliko zalaganje, borićemo se do kraja i uz malo sreće vjerujem da ćemo ostvariti plasman u drugo kolo kvalifikacija", rekao je Memišević.

Anketa

Može li Radnik proći u drugo kolo kvalifikacija?

  • Da

    91.84% (45)

  • Ne

    8.16% (4)

Može li Radnik proći u drugo kolo kvalifikacija?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

?

Ovo je Evropa, Radnika će ovdje dočekati 3,4 puta opasniji protivnik nego na domaćem terenu. Želim im svu sreću zarad fudbala RS i da sebi obezbijede nešto finansija ali teško će proći

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC