• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imamo li novu zvijezdu "Kalča"?

Autor mondo.ba

Napoli vodio 2:0, Milan izjednačio, ali bodovi ipak ostaju na "San Paolu". Poljski reprezentativac Arkadijuš Milik pokazao zašto je doveden iz Ajaksa.

Sjajan meč na "San Paolu" odigrali su Napoli i Milan, a navijači su otišli kući zadovoljni s obzirom da su vidjeli čak šest pogodaka.

Poljski reprezentativac Arkadijuš Milik ovog ljeta stigao je na "San Paolo" iz Ajaksa kao veliko pojačanje i već u prvom meču na domaćem terenu pokazao je zašto ga je angažovao Mauricio Sari.

Za samo 15 minuta derbija sa Milanom postigao je dva pogotka i praktično već nakon pola sata igre osigurao prvi trijumf Napolitanaca ove sezone. Ipak, "rosoneri" su se probudili u nastavku, ali nedovoljno bar za bod.

NAPOLI - MILAN 4:2 (2:0)

Milan nije trijumfovao u Napulju od 2010. godine, kada su "rosoneri" predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem osvojili titulu, posljednju prije nego što je Juventus počeo dominaciju. Već na početku večerašnjeg meča moglo se naslutiti da će negativna tradicija za Milaneze biti nastavljena.

Arkadijuš Milik postao je prvi Poljak u istoriji Napolija koji je postigao gol u Seriji A.

Dris Mertens, "Mađioničar iz Belgije", kako su ga prozvali italijanski mediji, u 18. minutu pogodio je stativu, ali se nakon odbijene lopte na pravom mjestu našao Milik i smjestio je iza leđa mladog Đanluiđija Donarume.

...
Izvor: YouTube

Već u 33. minutu prednost domaćih je uvećana. Korner je izveo Hoze Kaljehon, a Poljak bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu. "Dopjeta" za 15 minuta!

...
Izvor: YouTube

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Milan.

Goste je u život vratio je Mbaje Nijang već u 51. minutu, nakon čega je Sari zbog protesta morao na tribine. Trener Napolija smatrao je da je golu gostiju prethodio prekršaj, bio je preglasan u svojim protestima pa ga je sudija Paolo Valeri isključio.

...
Izvor: YouTube

Već nakon četiri minuta - izjednačenje! Sjajno je pogodio Suso i utišao navijače na tribinama "San Paola", koji su nakon 45 minuta pomislili da je sve gotovo.

...
Izvor: YouTube

Nakon furioznog starta drugog poluvremna, uslijedio je period nešto mirnije igre do 74. minuta. Sve je tada krenulo po zlu za tim Vinćenca Montele. Prvo je Hoze Kaljehon vratio prednost na stranu Napolija, a samo minut kasnije Juraj Kucka morao je u svlačionicu zbog dva ekspresna žuta kartona.

...
Izvor: YouTube

Tri minuta prije kraja meča Milan je ostao sa devetoricom na terenu. Nijang je imao javnu opomenu, zatim je rukama uhvatio Pepea Rejnu i onemogućio ga da vrati loptu u igru, pa je meč prije vremena završen i za njega.

U posljednjim trenucima meča Kaljehon je postigao još jedan pogodak, iako je Alesio Romanjoli pokušao u stilu čuvara mreže rukom da izbaci loptu sa gol linije. Nije uspio. Valeri je pokazao na centar, a mladom defanzivcu Milana žuti karton. Nedugo zatim odsvirao je kraj meča.

NAPOLI: Rejna - Gulam, Kulibali, Albiol, Hisaj - Hamšik, Žoržinjo, Alan (73. Zjelinski) - Mertens (78. Insinje), Milik, Kaljehon.

MILAN: Donaruma - De Šiljo, Romanjoli, Gomez, Abate (80. Kalabrija) - Bonaventura, Montolivo, Kucka - Nijang, Baka (80. Sosa), Suso (86. Lapadula).

SERIJA A - 2. KOLO

Lacio - Juventus 0:1 (0:0)
/Kedira 66/

Napoli - Milan 4:2 (2:0)
/Milik 18, 33, Kaljehon 74, 90+4 - Nijang 51, Suso 55/

U nedjelju:
Inter - Palermo (18:00)
Kaljari - Roma (20:45)
Krotone - Đenova
Fiorentina - Kjevo
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Peskara
Torino - Bolonja
Udineze - Empoli

TABELA: Juventus (+1) 6, Napoli (+1) 4, Roma 3, Đenova 3, Kjevo 3, Bolonja 3, Sampdorija 3, Sasuolo 3, Lacio (+1) 3, Milan (+1) 3, Peskara 1, Atalanta 0, Torino 0, Fiorentina 0, Krotone 0, Empoli 0, Palermo 0, Kaljari 0, Inter 0, Udineze 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC