• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

San Siro "uklet" za Lacio, Milan slavi!

Autor mondo.ba

"Lacijali" nastavili crni niz protiv Milana na San Siru. Junak "rosonera" u pobjedi 2:0 ponovo je bio Karlos Baka.

Dva gola u dva posljednja meča postigao je kolumbijski napadač i oba puta praktično je donio Milanu tri boda.

Prošlog petka Karlos Baka postigao je gol za minimalan trijumf protiv Sampdorije, a u utorak je zabio prvi pogodak u pobjedi Milana 2:0 u derbiju petog kola Serije A protiv Lacija.

Zanimljivo je da je prvi put još od februara ove godine da je Milan vezao dvije pobjede u prvenstvu, a one su mu donijele treću poziciju na tabeli, bar do nedjelje, kada se igraju ostali mečevi petog kola.

Lacio, u čijoj startnoj postavi, su se našli srpski trojac Basta, Milinković Savić i Đorđević, te bh. reprezentativac Lulić, došao je na San Siro sa mnogo samopouzdanja pošto je u prošlom kolu pregazio Peskaru sa ubjedljivih 3:0.

Ipak, ispred sebe su večeras imali mnogo težeg protivnika, ali i činjenicu da nisu pobijedili Milan na San Siru 27 godina! Posljednji put bilo je to u septembru 1989. godine, i to nakon što je Paolo Maldini lobovao svog golmana!

Od tada do danas Lacio je bilježio samo poraze i remije protiv "rosonera" u Milanu, a nisu ih uspjeli savladati ni u sezoni 1999/2000, sezoni u kojoj su osvojili skudeto.  Tada je bilo 2:1 za Milan, a gol za Lacio postigao je sadašnji trener Lacija Simone Inzagi.

Italijanski stručnjak na njegovu žalost nastavio je taj niz porazom koji je mogao biti i ubjedljiviji, da je Bonaventura bio precizniji u par navrata, ili da je Nijang bio za sekund brži na centaršut početkom drugog poluvremena.

Mladi francuski napadač već u šestom minutu bio je u dobroj prilici, pobjegao je Bastosu, koji ga je čini se slučajno sapleo. Sudija Davide Masa je , međutim, pokazao da se igra, jer bi prekršaj značio i crveni karton za stopera Lacija već na startu meča, s obzirom da je bio posljednji igrač odbrane.

Sergej Milinković Savić propustio je dobru priliku sredinom poluvremena, međutim njegov pokušaj glavom odbranio je Donaruma, a Montolivo je uklizavanjem u posljednjem trenutku spriječio srpskog internacionalca da odbijenu loptu pošalje u mrežu.

Na gol se čekalo do 37. minuta kad je Baka izbjegao ofsajd i bukvalno sa centra pobjegao prilično sporoj odbrani gostiju, a potom rutinski poslao loptu u mrežu za vođstvo Milana 1:0.

Karlos Baka
Izvor: YouTube

Kolumbijac je tako stigao do petog pogotka ove sezone čime se izjednačio na listi najboljih strelaca sa napadačem Napolija Hozeom Kaljehonom.

Novi pogodak viđen je početkom nastavka, međutim, uzalud se radovao Kucka jer je on poništen zbog prekršaja.

Ipak radost na San Siru za navijače Milana, koji su u par navrata bili nadglasani od gostujućih, donio je Nijang. Poslije njegovog centaršuta Stefan Radu je igrao rukom u svom šesnaestercu i sudija je pokazao na bijelu tačku.

Karlos Baka imao je priliku da pogotkom sa bijele tačke preuzme vrh liste strelaca, međutim prepustio je to Nijangu koji je rutinski poslao Strakošu u jednu, a loptu u drugu stranu za konačnih 2:0.

Gol Nijang
Izvor: YouTube

Lacio je posljednjih nekoliko minuta odigrao sa igračem manje, pošto se povrijedio Dušan Basta, a Inzagi više nije imao prava na izmjenu. U finišu utakmice, Lacio je imao priliku d asa igračem manje stigne do počasnog pogotka, ali ej imobile šutirao pored gola.

Serija A, 5. kolo:

Milan – Lacio 2:0 (1:0)

/Baka 37, Nijang 74 penal/

Srijeda

Bolonja - Sampdorija (18.30)

Roma – Krotone (20.45)

Atalantas – Palermo

Kjevo – Sasuolo

Empoli – Inter

Đenova – Napoli

Juventus – Kaljari

Peskara – Torino

Udineze – Fiorentina

TABELA: Napoli 10, Juventus 9, Milan (+1) 9, Roma 7, Lacio 7, Kjevo 7, Inter 7, Đenova (-1) 6, Fiorentina (-1) 6, Sampdorija 6, Udineze 6, Sasuolo 6, Bolonja 6, Torino 4, Kaljari 4, Peskara 4, Empoli 4, Atalanta 3, Palermo 2, Krotone 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC