Musa novi trener Viteza

Autor:

Poslije odlaska iz Širokog Brijega Slaven Musa nije dugo čekao novi angažman - u utorak je zvanično predstavljen kao novi trener Viteza.

0
A- A A+
Slaven Musa Foto: MONDO/Samir Cacan

  Iako je figurirao kao jedan od glavnih kandidata za klupu Željezničara, Slaven Musa nije dobio priliku na "Grbavici" već Slavko Petrović, ali ni on nije dugo čekao na novi posao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U utorak je zvanično preuzeo VItez umjesto Borisa Pavića, a na predstavljanju Musa je naglasio da je upoznat sa stanjem u ekipi i da je zadovoljan što je dobio povjerenje od strane čelnika kluba.

"Ima tu dosta iskusnih i mladih igrača s kojima sam se susretao kao trener protivničkih ekipa. Danas ćemo već obaviti jedan trening, a u narednom razdoblju dogovorena je i pripremna utakmica s Olimpikom. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno s puno entuzijazma, energije i žrtve ostvariti primarne zadane ciljeve koji su postavljeni pred nas", rekao je Musa.

Iskusni stručnjak u trenerskoj karijeri je vodio još i mostarski Zrinjski i GOŠK iz Gabele, a njegov primarni zadatak biće da s Vitezom izbori opstanak u eliti BiH.

Vitez se poslije 11 kola nalazi se na devetom mjestu na tabeli sa 12 osvojenih bodova, čak 14 manje od lidera šampionata Zrinjskog iz Mostara.

Ostale vijesti