• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mertens kao Maradona!

Autor mondo.ba

Napoli je na impresivan način savladao Torino Siniše Mihajlovića (5:3) u definitivno najljepšem i najefikasnijem meču 17. kola Serije A.

Siniša Mihajlović je povezao tri poraza, dok je Napoli u seriji od isto toliko pobjeda!

I to u ljepotici vjerovatno jesenjeg dijela sezone na "Sao Paolu" - viđeno je čak osam golova, od toga čak četiri u režiji fantastičnog Belgijanca Drisa Mertensa.

NAPOLI - TORINO 5:3 (3:0)

Napolitanci su komletan posao protiv izabranika Siniše Mihajlovića napravili u prvih 20-ak minuta kad su poveli sa 3:0 pogocima Drisa Mertensa.

Belgijanac je domaćina u vođstvo doveo u 13. minutu nakon akcije Hozea Kaljehona, primirio je loptu i zakucao pod prečku - 1:0.

Četiri minuta kasnije, dosuđen je jedanaesterac poslije "rvačkog" zahvata Antonija Bareke, a sa "kreča" Mertens je prevario Džoa Harta - 2:0.

Sjajni napadač Napolija je kompletirao "het-trik" u 22. minutu kad je odbijenu loptu iz drugog pokušaja pospremio u mrežu.

Do odlaska na odmor, domaći fudbaleri su preko Mertensa i Lorenca Insinje, mogli dodatno da ponize "bikove", ali njihovi udarci su prohujali tik pored stative.

I početkom drugog dijela puleni Mauricija Sarija su nastavili da atakuju i pravo je čudo što još koja lopta nije završila iza leđa engleskog golmana.

Ali, jeste iza Pepea Reine nakon što je nekako loptu u njegovu mrežu ugurao Andrea Beloti čime je smanjio rezultat na 3:1, ali i izjednačio se na prvom mjestu najboljih strijelaca sa Edinom Džekom i Maurom Ikardijem.

Međutim, Torino nije mogao u nedjelju mnogo protiv raspoloženih Napolitanaca, koji su predvođeni Mertensom u 70. minutu ponovo vratili na "plus tri".

Belgijanac je započeo akciju i uposlio Kaljehona na desnoj strani, a Španac kao na malom fudbalu vidio natrčavanje Vlad Kirikeša, kojem nije bilo teško da je iz peterca ubaci u mrežu - 4:1.

Twitter Embed Code

Španski golman Pepe Reina poklonio je bordo timu sedam minuta kasnije drugi gol jer je katastrofalno pogriješio i omogućio defanzivcu Luki Rosetiniju da postigne prvenac ove sezone.

To naravno u konačnici nije moglo ništa da promijeni jer je Mertens ponovo pokazao kakav je velemajstor - u stilu DIjega Maradone, koji je legenda "pod Vezuvom", lobovao je Harta za "petardu" Napolija - 5:2.

I treći gol su uspjeli da postignu gosti iz Torina i to iz pomalo poklonjenog penala od strane sudije Danijelea Doverija. Siguran sa "kreča" bio je Jago Falke.

Srpski internacionalac u taboru Torina Adem Ljajić bio je starter, dok je Saša Lukić odigrao cijelo drugo poluvrijeme.

Bolonja je takođe protutnjala kroz Peskaru (0:3), koja će ukoliko nešto ozbiljno ne promijeni, naredne sezone ponovo igrati u Seriji B, baš kao i Krotone, koji je glatko poražen u Udinama (2:0).
Junak crno-bijelih bio je dvostruki strijelac Siril Toro.

"Leteći magarci" iz Verone su slavili nad Sampdorijom (2:1), a u anale italijanskog fudbala ponovo se upisao kapiten Kjeva Serđo Pelisije, koji je postigao svoj 101. pogodak u šampionatu.




REZULTATI 17. KOLO

Sasuolo - Inter 0:1 (0:0)
/Kandreva 47/

Kjevo - Sampdorija 2:1 (2:0)
/Međioroni 9, Pelisije 42 pen - Šik 90+4/

Napoli - Torino 5:3 (3:0)
/Mertens 13, 18 pen, 22, 80, Kirikeš 70 - Beloti 58, Rosetini 76, Falke 84 pen/

Peskara - Bolonja 0:3 (0:2)
/Masina 7, Džemaili 41, Krejci 56 pen/

Udineze - Krotone 2:0 (1:0)
/Toro 43, 61/

Đenova - Palermo (20.45)

Lacio - Fiorentina (20.45)

Subota:

Empoli - Kaljari 2:0 (1:0)
/Mhedlidze 8, 72/

AC Milan - Atalanta 0:0

Juventus - Roma 1:0 (1:0)
/Iguain 14/

Tabela: Juventus 42, Roma 35, Napoli 34, Milan 33,  Lacio (-1) 31, Atalanta 29, Fiorentina (-1) 26, Inter 27, Torino 25, Kjevo 25, Udineze 24, Đenova (-1) 23, Sampdorija 22, Bolonja 20, Kaljari 20, Sasuolo (+1) 17, Empoli 14, Krotone 9, Peskara 8, Palermo (-1) 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC