• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iguain već osigurao „Skudeto“ za Juve?

Autor mondo.ba

U derbiju 17. kola italijanske Serije A Juventus je savladao Romu u Torinu (1:0) golom Gonzala Iguaina i odlijepio se na „plus sedam bodova“ u odnosu na drugoplasiranu „vučicu“.

Iako je do kraja ostalo mnogo da se igra u italijanskom šampionatu, Juventus je u derbiju kola pokazao da je bolji od Rome i da će izabranici Lućana Spaletija teško uspjeti da im preotmu „Skudeto“.

JUVENTUS - ROMA 1:0 (1:0)

Bila je ovo ukupno 80. pobjeda „Stare dame“ nad Rimljanima, pa je razlika narasla na čak 42. trijumfa.

Gol odluke postigao je Gonzalo Iguain, koji se po jubilarni 10. put upisao u strijelce ove sezone, nakon sjajne solo akcije u 14. minutu.

Najprije je nanizao nekoliko defanzivaca Rome, a onda sa ivice kaznenog prostora majestorski uz stativu pogodio mrežu večeras odličnog poljskog golmana Vojćeha Šćesnog – 1:0.

Silovito je krenuo Juve i već u prvih 60-ak sekundi zaprijetio preko Gonzala Iguaina, a potom i Miralema Pjanića, međutim, golman Rome Vojćeh Šćesni je bio na visini zadatka.

Sjajni golman Rimljana je u 10. minutu fantastično reagovao i odbranio stopostotnu šansu Gonzalu Iguainu. Argentinac je žestoku šutirao sa 16 metara nakon što mu je asistirao Mario Mandžukić, ali je poljski čuvar mreže maestralno reagovao.

Ipak, tri minuta poslije ni Poljak nije mogao ništa nakon solo akcije Iguaina, koji je majstorski lijevom nogom pogodio mrežu za "jubilarni" 10. gol ove sezone u Seriji A.

Roma je prvi put uzvratila u 24. minutu udarcem Rađe Naingolana, ali je bio neprecizan pa nije morao da interveniše kapiten "Stare dame" Đaluiđi Bufon.

U nastavku je ponovo Juventus bio dominantniji na terenu, stvorio je i nekoliko dobrih šansi da „ovjeri“ tri boda, a najbolju je propustio Sturaro, ali je Šćešni opet bio odličan.

Željeli su i gosti da u finišu stignu barem do remija, ali čvrsta odbrana crno-bijelih nije imala većih problema sa napadačima Rome i prvim strijelcem Serije A Edinom Džekom.

Njegov kolega iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić zamijenjen je u 53. minutu zbog povrede, pa je čak i njegov bivši trener Spaleti bio zabrinut za njegovo zdravstveno stanje.

.

REZULTATI 17. KOLO

Empoli - Kaljari 2:0 (1:0)

/Mhedlidze 8, 72/

AC Milan - Atalanta 0:0

Juventus - Roma 1:0 (1:0)

/Iguain 14/

Nedjelja

Sasuolo - Inter (12.30)

U 15.00

Kjevo - Sampdorija

Napoli - Torino

Peskara - Bolonja

Udineze - Krotone

Đenova - Palermo (20.45)

Lacio - Fiorentina (20.45)

Tabela: Juventus (+1) 42, Roma (+1) 35, Milan (+1) 33, Napoli 31, Lacio 31, Atalanta (+1) 29, Fiorentina 26, Torino 25, Inter 24, Đenova 23, Kjevo 22, Sampdorija 22, Udineze 21, Kaljari (+1) 20, Sasuolo 17, Bolonja 17, Empoli (+1) 14, Krotone 9, Peskara 8, Palermo 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC