• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac platio 17.000 KM za Burazora i Đorđevića

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbalski Borac predstavio je nova pojačanja, koja stižu iz Rudar Prijedora i Slavije.

 Bojan Burazor i Miloš Đorđević pojačali FK Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u drugom dijelu sezone biće jači za Bojana Burazora i Miloša Đorđevića, sa kojima su potpisani ugovori na dvije, odnosno tri godine.

Dosadašnji fudbaleri Rudar Prijedora i Slavije, nakon dugotrajnih pregovora, ipak su obukli crveno-plavi dres, a rukovodstvo tima sa Gradskog stadiona klubovima iz Prijedora i Istočnog Sarajeva uplatiće 7.000 za Burazora + 15 odsto od narednog transfera, odnosno 10.000 KM za Đorđevića.

Dolaskom Burazora i Đorđevića, prelazni rok u gradu na Vrbasu je završen u velikoj mjeri, iako postoji mogućnost da do kraja "transfer pijace" u Platonovu stigne još jedan igrač.

KISO I BEČELIĆ

Jandrić je prokomentarisao i odlazak Nenada Kise i Srđana Bečelića. "Sa Kisom su se pojavili određeni problemi finansijske prirode. Što se tiče Bečelića, odlučili smo da Siniša Dujaković može da pokrije poziciju desnog beka i da je bolje rješenje od Bečelića. Njemu je predočeno da će Dujaković biti prva opcija, njemu se to nije svidjelo, izražio je želju da ode iz kluba i mi mu nismo pravili probleme", kazao je Jandrić.

"Doveli smo dva igrača za koje smatramo da će biti pojačanja za našu ekipu i da će to opravdati na terenu. Od svih igrača koji su stigli u ovom prelaznom roku, jedino Đorđević nije sa naših prostora. Smatrali smo da nam je potreban brz igrač u ekipi i da će on riješiti taj naš, da tako kažem, nedostatak. Ne sumnjam da će nam mnogo značiti njegov dolazak", rekao je sportski direktor Banjalučana Oliver Jandrić.

Član Upravnog odbora zadužen za sportska pitanja Vico Zeljković naglasio je da postoji mogućnost da fudbaler beogradskog Rada Miloš Čudić do kraja prelaznog roka potpiše ugovor sa crveno-plavim.

...
Izvor: MONDO/YouTube

Burazor je izrazio zadovoljstvo što su pregovori Rudar Prijedora i Borca okončani na zadovoljstvo sve tri strane.

"Drago mi je što su dva kluba uspjela da se dogovore i što sam došao u Borac, koji je veliki klub i znam kakva su očekivanja. Zahvalio bih se šefu stručnog štaba i Upravi na ukazanom povjerenju, koje ću nastojati da opravdam. Želim da pomognem Borcu da ostvari svoj cilj, a to je plasman u Premijer ligu BiH, što ovaj klub i zaslužuje", rekao je Burazor, koji nastupa na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i polušpica.

Miloš Đorđević i Bojan Burazor
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dosadašnji fudbaler Slavije Miloš Đorđević igra na poziciji krilnog napadača. U dresu "sokolova" bio je zadužen za desni dio terena, mada mu ni suprotna strana ne predstavlja problem.

"Došao sam u veliki klub, jedan od najvećih u BiH. Zadovoljan sam postignutim dogovorom i želim da istaknem da je stručni štab ovaj prelazni rok odradio zaista profesionalno. Dovedeni su kvalitetni igrači i uvjeren sam da povratak u Premijer ligu BiH neće doći u pitanje. Nadam se da ćemo od ljeta igrati bitnu ulogu u bh. eliti i da ćemo konkurisati za sami vrh tabele", poručio je Đorđević.

Poslije predstavljanja pojačanja, Zeljković se okrenuo aktuelnoj situaciji u klubu.

Naglasio je kako neće biti problema oko dobijanja licence, ali ono što muči Borac su neka ranija dugovanja. Ipak, ti problemi biće rješavani u hodu i neće predstavljati veliki teret.

Takođe, član Uprave Borca najavio je i početak radova na ograđivanju pomoćnog terena, koji će početi tokom naredne sedmice, a trebalo bi da budu završeni za 10 do 15 dana.

AVDUKIĆ ILI TRKULJA

Prvom golmanu Borca Asmiru Avdukiću konkurencija je mladi, perspektivni čuvar mreže Nemanja Trkulja, koji će dobiti veću minutažu u nastavku prvenstva. "Trkulja je mladi reprezentativac i mora dobiti šansu, da bismo vidjeli koliko možemo računati na njega. Rezultat je najbitniji, ali pored rezultata moraćemo raditi na forsiranju mladih igrača. Avdukić je jedan od najcjenjenijih golmana u BiH, ali moraćemo da isprobamo i Trkulju. U tome ne vidim ništa sporno", naglasio je Zeljković.

"Po završetku radova na ogradi, biće postavljene klupe za rezervne igrače i delegata, nakon čega će se steći uslovi za odigravanje utakmica omladinskih kategorija. U planu je i montažna tribina. U pregovorima smo sa dobavljačima i do proljeća trebalo bi da bude izgrađena tribina koja će primati 200 posjetilaca, što je u ovom trenutku više nego dovoljno", dodao je Vico.

Dakle, prelazni rok na Gradskom stadionu je pri kraju. Danas, eventualno sutra trebalo bi da bude poznato da li će Čudić pojačati Borac. Takođe, postoji mogućnost da i jedan igrač napusti crveno-plave, što je uskoro odlučiti stručni štab u saradnji sa Upravom kluba.

Prema riječima Jandrića, Čudić je izrazio želju da dođe u Banjaluku i dogovor je veoma blizu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gojko

Sto se Kise tiče - dobar lik, ali... doveden je tu Aco i ovaj iz PD, plus mali Danilovic. Znaci nije neophodan. Zaključak - nije nelogično što nije produžen ugovor. Uprava ispravno posmatra stvari.

Svaka cast

Bravo Mondo, naprijed Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC