• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fulurija: Vujošević nije kandidat za selektora BiH

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aleksandar Fulurija u izjavi za MONDO demantovao tvrdnje pojedinih medija da je Duško Vujošević kandidat za selektora "zmajeva".

 Aleksandar Fulurija: Duško Vujošević nije kandidat za selektora BiH Izvor: MN PRESS

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević, koji je aktuelni strateg francuskog Limoža, nije kandidat za nasljednika Damira Mulaomerovića, kako su ustvrdili pojedini mediji u BiH.

Ovo je u izjavi za MONDO naglasio prvi čovjek KS BiH Aleksandar Fulurija.

"Ne znam ko je to objavio, ali to nema veze s istinom. Kandidate za selektora predložio je Stručni savjet KS BiH i s njima ćemo da obavimo razgovore. Kad je u pitanju Vujošević, to je dezinformacija", izjavio je predsjednik Saveza.

Od ranije se u javnosti pominju Svetislav Pešić, Dragan Bajić, Nenad Marković, Jure Zdovc i Adi Bećiragić kao potencijalni kandidati za selektora "zmajeva" koje je predložio Stručni savjet KS BiH u sastavu: Behudin Bajgorić, Marko Trbić, Tihomir Mustapić, Romeo Bilonovac, Nikolina Pandža, Dejan Bodiroga, Ognjen Mihajlović, Žarko Milaković i Siniša Kovačević. 

Pregovori sa kandidatima će prema Fulurijinim riječima trajati do 16. marta za kada je zakazana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. Tada bi trebalo da bude skraćen spisak kandidata i tek nakon te sjednice javnost će biti upoznata s konkretnim imenima.

Podsjetimo, dosadašnji kormilar BiH Mulaomerović je podnio ostavku sredinom septembra prošle godine nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Eurobasket 2017, ali i loše atmosfere u ekipi koja je kulminirala u Tuzli gdje su se na susretu protiv Rusije sukobili kapiten Mirza Teletović i najmlađi košarkaš BiH Džanan Musa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC