• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Selektoru Jugoslavije bi bilo najteže, ali

Autor mondo.ba

...i najlakše.

 Edin Džeko: Selektoru Jugoslavije najteže i najlakše Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kapiten selekcije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izjavio je da bi u slučaju sastavljanja reprezentacije Jugoslavije, najteže bilo selektoru jer bi imao mnogo odličnih igrača na svim pozicijama.

Centarfor Rme igra možda i najbolju sezonu u karijeri. Postigao je 33 pogotka za "vučicu", a u intervjuu za "EuroBlic" je priznao da bi "ex-YU" imala strašan tim.

"Imena sama po sebi dovoljno govore. Na svim pozicijama imali bismo po dvojicu, pa čak i trojicu igrača podjednakog kvaliteta. Naš region je rasadnik talenata, što se može vidjeti u svim ligama Evrope. U Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Španiji i ostalim državama igra veliki broj fudbalera sa područja bivše Jugoslavije i obično su nosioci igre svojih timova. Ili barem među tri najbolja igrača. To nije mala stvar. Ako bi se pravio jedan takav tim, najteže bi bilo biti selektor, ali i najlakše, jer on ne bi mogao da pogriješi koga god da stavi u ekipu", rekao je Džeko banjalučkom listu.

ŽELJO U SRCU

"Naravno Željezničar! Cijela moja priča je počela na 'Grbavici', taj klub mi je u srcu. Željo je moja prva ljubav i to nikada nisam krio. Proveo sam divno vrijeme u Češkoj, Njemačkoj i Engleskoj, a sada uživam i u Italiji".

Kapitena "zmajeva" momci iz Srbije i Crne Gore, sa kojima je igrao, uvijek naglašavaju da je pravi prijatelj.

"Drago mi je što me tako doživljavaju. I danas se družim sa drugovima iz djetinjstva, iako su nam se putevi razdvojili. U sredinama u kojima sam igrao bilo je fudbalera iz regiona i uvijek sam imao odličan odnos sa njima. (Aleksandar) Kolarov me je dočekao u Mančesteru. Zahvaljujući njemu brzo sam se adaptirao, čujemo se često. Isto važi i za Stefana Savića i Stevana Jovetića".

Priznao je takođe da prati nastupe reprezentacije Srbije.

"U toku sam sa kompletnim fudbalom u regionu. Znam da je Srbija, poslije loših kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, počela jako dobro u mundijalskim. Imate strašan potencijal! Sjajan spoj mladosti i iskustva. Čini mi se da ste na odličnom putu da napravite izuzetno moćan tim".

Dodao je u intervjuu "EuroBlicu" da su velike mogućnosti selekcije BiH.

"Polako podmlađujemo tim, imamo nekoliko odličnih mladih igrača koji u jakim ligama pokazuju svoj kvalitet. Za nas bi bilo važno da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i tako trasiramo put mlađima koji dolaze".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Respekt

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC