• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanka solidna u pobjedi Srbije

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Renovinara ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Kine rezultatom 71:66 na startu turnira u Karlovim Varima, u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

 Saša Čađo, 10 poena, u pobjedi Srbije nad Kinom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Upoznavanje, pa - pobjeda!

Renovinara ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je danas selekciju Kine rezultatom 71:66 na startu turnira u Karlovim Varima, u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Jelena Milovanović sa 20 poena, Banjalučanka Saša Čađo je dala deset, a Sara Krnjić devet poena.

Izabranice selektora Stevana Karadžića, koji je prošle jeseni zamijenio dugogodišnju selektorku Marinu Maljković, pod čijim vođstvom je srpski državni tim bilježio vanserijske rezultate, tokom cijelog meča kontrolisale su rezultat i dešavanja na terenu i gotovo rutinski "održavale" desetak poena prednosti stečenih na startu.

SRBIJA – KINA 71:66 (26:19, 16:14, 16:16, 13:17)

SRBIJA: Radočaj, Petrović 8, Čađo 10, Krnjić 9, N. Jovanović 7, Milovanović 20 (4 sk), Škorić 7, T. Jovanović 4, Stanaćev 1, Bogićević 3, Crvendakić, Mandić 2.

U prvoj četvrtini odlična je bila kapiten Jelena Milovanović koja je ubacila 13 poena bez promašaja, od čega tri trojke, pa je Srbija na prvi odmor otišla sa sedam poena prednosti – 26:19. Srbija je u drugoj četvrtini stekla dvocifrenu prednost, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 42:33.

Kina je na dva i po minuta prije kraja prišla na samo tri poena minusa (68:65), ali je Jelena Milovanović pogodila trojku i riješila pitanje pobjednika.

Današnji meč "preskočile" su Dragana Stanković i Adrijana Knežević zbog sitnijih povreda, dok su u Beogradu ostale Ana Dabović zbog povreda lista i Tijana Ajduković zbog povrede skočnog zgloba.

Srbija u subotu od 17.45 igra meč drugog kola protiv Letonije, a u nedjelju i protiv Češke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC