• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proradila "Borčeva mašina"

Autor mondo.ba

Mahir Karić, Ivica Guberac i Uroš Mirković promovisani kao pojačanja banjalučkog Borca poslije prozivke koja je obavljena na Gradskom stadionu.

Banjalučki Borac obavio je u četvrtak prozivku čime je počeo pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Na prozivci je bila većina fudbalera Borca, osim opravdano odsutnih, a tu su i bila trojica novajlija, koji su potom predstavljeni jevnosti.

To su napadač Mahir Karić, desni bek i zadnji vezni Ivica Guberac i krilni napadač Uroš Mirković.

Mahir Karić, kao što je ranije pisano, najveći trag tokom fudbalske karijere ostavio je u zeničkom Čeliku, a posebno se gore navedeno odnosi na sezonu 2015-16, u kojoj je noseći dres Zeničana postigao devet golova i zabilježio osam asistencija.

Ivica Guberac rođen je 1988. godine u Kopru, a čak sedam godina, od 2008. do 2015. godine, nosio je dres spomenutog slovenačkog kluba u kojem je jedno vrijeme zajedno igrao sa povratnikom u Borčev tabor Goranom Galešićem i na 179 utakmica postigao 14 golova. Treba, svakako, reći i da je Guberac u Borac i Banjaluku došao iz redova ruskog Himkija.

Uroš Mirković rođen je 1990. godine u Prokuplju, a crveno-plavu opremu zadužuje nakon epizode u Krupi. Prije tima iz Krupe na Vrbasu, Mirković je nastupao i za Prokuplje, Bežaniju, Sopot, Mladenovac, Sinđelić, Donji Srem i Radnik iz Surdulice.

KOZARAPUTEVI UZ BORAC

Inače, na današnjoj konferenciji za novinare, predstavljen je još jedan sponzor Fudbalskog kluba Borac, a u pitanju je kompanija Kozaraputevi. Član Upravnog odbora za finansije i marketing Vedran Pušić zahvalio se spomenutoj, ali i još nekolicini kompanija sa kojima je dogovorena saradnja, ali i istakao da je u proteklih sedam dana, od objavljivanja sponzorskih paketa, već zarađeno 100 000 KM od prodaje istih, a da je cilj da se do početka Premijer lige taj iznos poveća na 500 000.

 Sportski direktor Oliver Jandrić saopštio je plan priprema Borca.

“Prvi trening biće održan večeras u Banjaluci, u narednih dan-dva biće obavljeni svi potrebni ljekarski pregledi, a 25. juna ekipa putuje na Zlatibor, gdje ostaje do 9. jula. Za to vrijeme odigraće četiri prijateljske utakmica ,a dva rivala su već poznata: 5. jula igramo protiv podgoričke Budućnosti, a 8. jula rival će nam biti Javor iz Ivanjice”.

O novim promjenama u igračkom kadru više informacija predočio je član Upravnog odbora zadužen za sportski sektor Vico Zeljković.

“Pregovarali smo sa Mladenom Veselinovićem, dosadašnjim članom tuzlanske Slobode, ali njegov dolazak više nije aktuelna tema, s obzirom da se nalazi na probi u Švajcarskoj. Traju razgovori sa Miljanom Govedaricom, a moram da kažem i da nismo uspjeli da nađemo zajednički jezik sa Krupom oko transfera Nikole Dujakovića, koji sa tim klubom ima ugovor na još godinu dana. Njegov sadašnji klub tražio je novac, Borac je nudio procenat od budućeg transfera, na šta čelni ljudi Krupe nisu pristali, tako da od Dujakovićevog povratka u naš tabor neće biti ništa” rekao je Zeljković.

Gradski stadion i Borac već su napustili štoper Nemanja Vejnović i napadač Gedeon Guzina, kojima su istekli ugovori.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Super

Odlicno ovo ide za sad.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC