• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema više skidanja muzike s YouTube sajta…?!

Autor mondo.rs

Zbog autorskih prava tj. zbog kršenja istih, gasi se jedan od najpopularnijih alata za preuzimanje muzike sa sajta YouTube. Pretnja i svim drugim...

 Nema više skidanja muzike s YouTube sajta…?! Izvor: MONDO portal.
Ilustracija.
Izvor: MONDO portal.

RIAA (Recording Industry Association of America) i nekoliko muzičkih kuća, uključujući Universal, Sony Music i Warner Bros, još tokom 2016. godine su podneli kolektivnu tužbu protiv sajta YouTube-MP3.org zbog kršenja autorskih prava, kao i zbog nezakonitog kopiranja sadržaja.

Iako presuda još uvek nije ozvaničena, navodno je došlo do vansudske nagodbe, koja ide u prilog mužičkim kućama, što vlasnicima YouTube-MP3.org-a nalaže da plate određenu kaznu i ugase svoj servis.

YouTube "pustio" novi izgled i logo (FOTO)

Nakon što servis YouTube-MP3.org bude ugašen, vlasništvo nad njegovom domenom će preuzeti RIAA, koja obećava da će nastaviti borbu protiv sličnih načina kršenja autorskih prava, uključujući sve slične servise.

Spomenuta nagodba uključuje i odredbe prema kojima optuženi neće smeti da u budućnosti učestvuje u razvoju sličnih servisa ili tehnologija koje bi omogućavale ovakav oblik kršenja autorskih prava, piše PCPress, koji u organizaciji RIAA smatraju pogubnijim i daleko raširenijim od tradicionalnih oblika piraterije.

Dakle, u budućnosti očekujte mnogo teži dolazak do MP3 pesama koje skidate preko YouTube mreže na računaru, telefonu ili tabletu, jer će RIAA, zajedno sa sudskim organima i drugim telima za zaštitu autorskih prava širom sveta voditi borbu protiv svih ovakvih alata i sajtova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS