• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i Roma rešetaju! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Tamo gdje je stao prošle, sjajni bh. napadač nastavio i u ovoj sezoni, pet utakmica - šest golova.

Edin Džeko prošle sezone ponio je laskavu titulu "Kapokanoniere", odnosno bio je najbolji strijelac italijanske Serije A sa 29 pogodaka.

Kako je otvorio novu sezonu, ne bi bilo čudo da nadmaši prošlosezonski uspjeh.

Roma je u prvom meču šestog kola Serije A savladala svoju redovnu mušteriju Udineze (deveti uzastopni trijumf), a veliki dio posla uradila je već u prvih 45 minuta, kada je vodila 3:0.

ROMA - UDINEZE 3:1 (3:0)

Edin Džeko pogodio je za vođstvo Rimljana već u 12. minutu, da bi sa dva gola Stefan El Šaravi praktično već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika.

Već nakon pola sata bilo je 2:0. Sjajno je Džeko promiješao odbranu gostiju, izborio se za prostor, a onda asistirao Stefanu El Šaraviju, koji se sjajno snašao i šmekerski pogodio za 2:0.

U 45 minutu dobro je krenula kontra Rome, Dijego Peroti pokušao je "rabonom" da asistira El Šaraviju, ali su gosti pročitali namjeru i presjekli pas. Izgledalo je da je prilika propala, ali je onda Lens Larsen katastrofalno reagovao, poklonio loptu "faraonu", kojem nije bilo teško da postigne drugi, a za svoj tim treći gol.

...
Izvor: YouTube

U nastavku je ritam očekivano splasnuo. Zadovoljni visokim vođstvom fudbaleri Rome nisu željeli previše da se umaraju, s obrizom da ih očekuje serija teških utakmica.

U 75. minutu gosti su imali dvije dobre šanse. Još jedan napadač iz BiH, ali u redovima Udinezea, Rijad Bajić dobro je šutirao, ali je još bolje odbranio golman Alison. Nakon kornera, pokušao je i Bram Najtink, ali je pogodio prečku.

Imao je Gregori Defrel priliku da postigne svoj prvi gol u dresu Rome, ali je u situaciji "oči u oči" sa golmanom Udinezea bio uspješniji Albano Bizari.

Imao je sreće iskusni Argentinac u 89. minutu. Dijego Peroti iznudio je jedanaesterac, odlučio da izvede najstrožu kaznu, ali je pogodio stativu. Bio je to njegov prvi promašaj sa 11 metara u Seriji A. Prethodnih devet puta bio je uspješan.

Kazna je stigla već u narednom napadu. Larsen se iskupio za grešku kod trećeg gola Rome, izašao sam pred Alisona i savladao ga za konačnih 3:1.

SERIJA A - 6. KOLO:

Roma - Udineze 3:1 (3:0)
/Džeko 12, El Šaravi 30, 45 - Larsen 90/

SPAL - Napoli (18:00)
Juventus - Torino (20:45)

U nedjelju:

Sampdorija - Milan (12:30)
Kaljari - Kjevo (15:00)
Krotone - Benevento
Helas Verona - Lacio
Inter - Đenova
Sasuolo - Bolonja (18:00)
Fiorentina - Atalanta (20:45)

TABELA: Napoli 15, Juventus 15, Inter 13, Roma 12, Milan 12, Torino 11, Lacio 10, Samdorija (-1) 8, Atalanta 7, Fiorentina 6, Kaljari 6, Kjevo 5, Bolonja 5, Sasuolo 4, SPAL 4, Udineze (+1) 3, Đenova 2, Helas Verona 2, Krotone 1, Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC